lauantaina, huhtikuuta 14, 2007

Kesä on saapunut!

Tai ainakin melkein. Mittari näyttää iltapäivällä reilut parikymmentä astetta ja joka paikka kukkii. Magnoliat, kirsikkapuut, voikukat ja rapsipellot ovat mahtavan näköisiä. Kun vaan muistaisi ottaa jossain vaiheessa kameran mukaan lenkille! Tosi vaikea osata pukeutua oikein, kun tuulensuojassa auringossa voisi olla bikineillä, mutta varjossa on vielä viileää ja asutaan tuulisella alueella.

Pääsiäinen meni anoppilassa ja sairastaessa, tällä kertaa räkätauti iski mieheen. Pojan kanssa sitten yritettiin keksiä tekemistä. Tällä viikolla ollaan sitten kierrelty pojan kanssa kauppoissa, eläintarhassa, Mäkkärissä, leikkipuistoissa, lenkillä ja oltu muutenkin aika liikkuvaisia. Kivaa on ollut ja poikakin on kehunut monta kertaa, miten hauska lomapäivä on ollut, mutta kyllä minulle passaa oikein hyvin, että tarha alkaa taas maanantaina. Tosin saas nähdä, alkaako meidän perheen osalta, kun pojalle nousi eilen illalla yllättäen kova kuume :-(. Onneksi nuo lasten kuumeet tulevat ja menevät usein nopeasti, joten tuskin tämäkään kovin kauaa kestää.

Käsityörintamalla tapahtuu edistystä ja valmiina olisi kaksikin työtä ... mutta kun niistä ei ole vielä kuvia. Värjäsin pääsiäismunia ehkä voinut millään heittää hyvää värilientä pois, joten pistin purkkeihin lankoja värjäytymään. Aika hyvin tuli yhdestä pienestä pääsiäismunaväripussista, jossa oli 5 värinappia, väriä, kun sain värjättyä niillä 500g lankaa. Osin tuli kyllä aika haaleita värejä, mutta pastellityyppistä halusinkin. Poika oli kovasti mukana hommassa, joten vyyhdit olivat vähän solmussa ja makkaroilla, mutta saipahan siinäkin aktivoitua pientä ikiliikkujaa.


Sukkia on kesken 3 paria, Jaywalkerit, hiekkalaatikkosukat ja yhdet designersukat ja kaksi uutta kerää odottaa jo kovasti puikoille pääsyä. Lauran Hourglassin innoittamana aloitin vihdoinkin omanikin. Malli on ollut suunnitelmissa jo toooooooooooooosi kauan ja kirjakin on odottanut hyllyssä jo kuukausia, mutta jotenkin vaan se on aina unohtunut muitten töitten alle. Päätin tehdä puserosta melko arkisen ja helposti yhdisteltävän, joten siitä tulee tietenkin musta :-). Lankana on Austermannin täysvillainen Smaragd Classic, jota ostin talvella yhden lankaliikkeen lopetusmyynnistä. Sain juuri vartalokappaleen valmiiksi ja nyt pitäisi aloittaa hihoja.

Sain pääsiäisreissulla anopilta 13 (!) paria kenkiä! Yksi italialainen saapaspari oli niin kapea, ettei se mahtunut minun laihaan jalkaani edes kantapään kohdalta, mutta muuten kaikki ovat sopivia. Aivan ihania juttuja Höglin Trachten-avokkaista Esprit:n sneakkereihin. On tosi kivaa, kun anopilla on vaatteitten ja kenkien suhteen sama maku miniän kanssa ja me "vaihdellaankin" vaatteita jatkuvasti. Kokoeroa on kengissä noin puoli numeroa ja vaatteissa täällä hetkellä ollaan suunnilleen samoissa, mutta minä kyllä olen matkalla omaan pienempään kokooni. Anoppi odottaa jo kovasti minulta isoiksi jääviä housuja, mutta pääsiäisen suklaadieetti ei kyllä tehnyt kovin hyvää suunnitelmalle :-). Uudet kengät ja jo ennestäänkin täydet kenkä- ja vaatevarastot ovat aiheuttaneet viimeinkin pakon alkaa karsia kaappien sisältöä vähän vähemmäksi. Päätin alkaa käymään kaikki kengät ja vaatteet läpi ja katsoa niitä oikein kriittisellä silmällä ... tosin itseni tuntien saan ehkä kaapeistä pari tosi kulahtanuttta T-paitaa ja parit rikkinäiset tennarit pois ja muut tavarat jäävät aarteiksi odottamaan parempia aikoja :-).

1 kommentti:

antitäti kirjoitti...

MIelettömän kauniita värejä! Mikä lanka sulla oli pääsiäisvärjättävänä?