lauantaina, huhtikuuta 14, 2007

Värjäystietoja

Mun piti kyllä ihan tuossa edellisessä postauksessakin jo selvittää noita värjäyksiä paremmin, mutta unohdinpa sen tietenkin, joten tässä jälkikäteen vielä tarkempia värjäysspeksejä. Lankoina käytin luonnonvalkoista Jussia (ylhäältä päin toinen ja kolmas vyyhti) ja valkoista halpissukkalankaa. Värjäystyylinä käytin ylhäältä päin 1., 2. ja 4. vyyhdissä ruiskua eli tiputtelin vyyhdeille mielivaltaisesti värejä ja jätin tarkoituksella valkoisiakin läikkiä. Kolmannen vyyhdin kastoin kolmeen eri väriliemeen ja jätin väliin valkoista. kaksi alinta vyyhtiä ovat aivan uuden kokeilun ja mielettömän laiskuuden tulosta: värejä jäi vielä yli, enkä halunnut heittää niitä viemäriin, mutta en jaksanut enää laittaa lankoja vyyhdille. Niinpä kastoin kraanan alla kastellun 50 gramman kerän väriliemeen ja yritin saada väriä tarttumaan keskellekkin saakka, sitten puristin kerästä liiat väriliemet (paljain käsin, jee, olipas kauniit kädet :-) ) ja kastelin toisen puoleen eri väriin. Ei se väri ihan tasaisesti keskelle asti mennyt, mutta aika kivat langat tuli. Aion tehdä langoista kivoja kesäsneakerssukkia. Kaikissa langoissa värit ovat oikeasti vähän kirkkaammat, koska aurinko paistoi tosi kirkkaasti kuvaushetkellä.

Kävinpäs juuri 45 minuutin juoksukävelylenkillä ja nyt on kyllä rättipoikkihyväolo. Ensimmäinen shortsi-T-paitalenkki ja kyllä oli ihanan lämmintä.

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Siis langat on villaa, mutta aiot tehdä kesäsukkia? :-o Mä en voi käyttää villaa ollenkaan paljaalla iholla - ja kun viime kesää muistelee (2 kuukautta +25-+38 astetta) niin ei ehkä tule käytettyä sukkia olleskaan... BTW: tänään oli +29 astetta. Ihmeellistä.

Stricker kirjoitti...

Juu, nuo on sellaista Opalin ja Regian tuntuista ja paksuista ohutta sukkalankaa ja sitä käytän talvella aina sisällä pitkinä sukkina ja kesällä sneakers-mittaisina. Meillä on nääs vetoisa koti, ikkunat ja parvekkeen ovet paljon auki ja laattalattiaa paljon, jolloin kesäasu on shortsit, hihaton paita ja sneakkerit :-). On mulla paljon puuvillaisiakin kesäsukkia, mutta villaiset on mulla ihan yhtä viileät. Ja kyllä on lämmintä, mittarissa on varjossa reilusti yli 20 astetta.