torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Jalokivikauppiasko?

Ensiksi jo saapuneita herkkuja ebaysta ja The Book Depositorysta. Kiitos vaan kaikille innokkaille bloggaajille jälkimmäisen vinkkaamisesta - oli halvempaa kuin kaikissa Amazoneissa, koska postikuluja ei tule. Yksi kirja on vielä tulossa - ei varmaan vaikeaa arvata mikä, koska se tuntuu olevan viime aikoina kaikissa blogeissa ja sen takia vähän hankalaa saada :-). IK on ensimmäinen minun käsissäni eikä varmaan jää viimeiseksi ja Icarus on kyllä kaunis. Simply Knitting on edelleen suuri suosikki varsinkin neulottujen pehmojuttujen takia.

Pojalle nousi yöllä flunssan päälle kova kuume, joten loppuviikon suunnitelmat menivät uusiksi. Kuume kyllä laski aamuksi melkein kokonaan, mutta poika jäi tietenkin kotiin ja pysyy huomennakin tarhasta pois. Piti keksiä jotain järkevää tekemistä, mihin saisi kulumaan aikaa ja mieleen muistuivat jo monta vuotta sitten ostetut Fimot, joihin en ole koskenut aikoihin. Poika ei ole päässyt vielä kertaakaan muovailemaan äidin massoilla, mutta kerta se on aina ensimmäinenkin. Ihan hyvin homma onnistui, tosin aika monta möykkyä jäi epämääräisiä värisekoituksia, joista ei oikein voi tehdä mitään järkevää, mutta tehköön poika niistä myöhemmin omia juttujaan.


Aamupäivällä massailtiin, välissä tehtiin muffinsseja valmispakkauksesta ja samoilla uunin lämmöillä paistettiin helmet. Ja iltapäivällä sitten tehtiin hienoja helmikoruja omista tuotoksista. Pojan näkemys hienosta kaulakorusta ja kuvaan mukaan päässyt kaveri. Jutun otsikko liittyy tähän kuvaan: kun otin esiin korutarpeeni, poika huuteli vain aah ja ooh ja ihaili kiiltäviä helmiä ja paljetteja. Niinpä Fimo-koruunkin tuli mukaan iso läjä kaikenlaista kiiltävää roinaa .... ja voitte arvata, että kun tuleva jalokivikauppias ei enää ole kiinnostunut korustaan, se menee takaisin materiaaleiksi seuraaviin koruihin :-).

Tämän tein tämänpäiväisistä ja vanhemmista jämistä. Oli pakko sekoitella vähän oudompiakin yhdistelmiä (pahimmat ovat edelleen käyttämättöminä), kun pari pikkupakettia Fimoa, jotka olivat jo edellisellä kerralla aika kuivia, olivat kuivuneet edellisestään enkä halunnut heittää niitä pois. Ihan hyvin niistä sai käypää tavaraa sekoittamalla tuoreempaa väriä mukaan.


Pinkistä setistä halusin itselleni seuralaista kaikenlaisiin pinkkeihin, valkoisiin ja punaisiin kesävaatteisiin, joita riittää viimeaikaisten shoppailusessioitten tuloksina. Sekoitin fuksian punaista ja valkoista ja niinkuin usein kovin eriväristen massojen kanssa käy, väriä irtosi vähän käsiin ja helmistä tuli mukavan pinkkejä. Helmiä tuli tehtyä liian vähän, kun en pojan kanssa touhutessani muistanut yhtään laskea, mutta keksin laittaa väliin aina pienen tekohelmen rikkoutuneesta vanhasta korusta, josta tulee korulle kivasti keveyttä. Yllättäen joku oli käyttänyt tämän talouden kaikki hopeiset korvakorukoukut loppuun, enkä huomannut sitä ennen ketjun tekoa, joten nyt on koruissa erimetalliset osat, mutta who cares!


Poika leikki valokuvaajaa ja teos oli kuulemma pakko laittaa näkyville. Hiiri-Maus on todella tärkeä yökaveri ja niitä on ostettu useampikin, tosin vain vanhat ja kuluneet kelpaavat ja uusia heitellään vain paikasta toiseen :-).

Pellavatoppi valmistui eilen, mutta siihen pitää keksiä joku piristys, joten taidan opetella kukkalaitteen käytön. Mutta kun pitäisi keritä tehdä MS3:nkin mallitilkku, jotta pääsisi heti alusta mukaan hommaan ... tosin lankakin on vielä valitsematta.

Ei kommentteja: