lauantaina, kesäkuuta 02, 2007

Toppimania alkoi

Mulla alkaa aina lämpötilojen kohotessa kamala toppimania. Kaikki hihaton tai lyhythihainen on aivan pop! Tämänhetkisillä alleilla kyllä olisi syytä käyttää mahdollisimman pitkiä ja löysiä hihoja, mutta kun ei vaan voi. Lehdistä ja kirjoista jää mieleen vaan kaikki ihanat topit ja lankavarastoistakin huutelevat vain sellaiset langat, joita on juuri sopivasti vain lyhythihaiseen tai hihattomaan neuleeseen.

Toppi kauluksella
Malli: silmukat Novita kesä 2007, malli 37, muut osat Novita kevät 2007, malli 15
Lanka: Halpismikrolanka Nova Exklusiv ja joku nimeton valkoinen yksinäinen kerä
Puikot: 3 ja virkkuukoukku 2,5
Edellisen ylösalaisinneuleen jälkeen tuli olo, että tämä lanka on saatava käytettyä loppuun. Novitan malli tuntui kivalta ja koska alkuperäisessäkin on kirjava lanka, päätin yrittää, josko lanka riittäisi. No eihän se tietenkään riittänyt kuin itse toppiin, mutta löysin varastoista yksinäisen luonnonvalkoisen kerän, joka on vähän ohuempaa ja kovempaa kuin topin lanka. Pehmeää paksumpaakin olisi löytynyt, mutta vain puhtaan valkoisena, joka ei näyttänyt hyvältä, koska topissa on luonnonvalkoista. Helman virkkaus on ihan kiva, mutta en ole aivan varma, tykkäänkö kauluksesta vai puranko sen pois ja laitan tilalle jonkun virkatun reunan. Kaulus ja reunus löpsöttävät vähän ja olen miettinyt, josko laittaisin reunukseen ohutta kuminauhalankaa tukevoituttamaan reunaa.

Tässä taloudessa ovat alkaneet "käytä-lanka-loppuun" -viikot! Mulla on paljon puuvillalankoja, joita on niin pieniä määriä, ettei niistä saa yksikseen ainakaan mitään toppia isompaa tehtyä. Yritän käyttää langat mahdollisimman hyvin loppuun joko toinen lanka kaverina tai yksistään. Aloitin eilen siksak-kuvioista toppia muutamasta tällaisesta langasta. Ja lopuista olen päättänyt tehdä vaikka vauvantossuja varastoon, koska aina tulee niitä äkkilahjatarpeita. Ja jonkun kännykkäpussukankin voisin tehdä itselleni. Ja jos vielä joku nöttönen jää, menee se joko tarhaan askarteluihin tai roskiin. Nyt loppui pikkunyssäköitten hamstrailu!

Fufoilijat ovat täydessä vauhdissa ja vaikka minä en ole ainakaan vielä ilmoittautunut mukaan, olen kuitenkin tarkastellut omia UFOjani. Kesken taitaa olla kahdet sukat, yksi toppi, virkattu tunika, virkattu kesäreppu, virkattu kanapannulappu, kravatti ja Fifi II. Ei paha lukumäärä, tosin kyllä neljä viimeksimainittua ovat kyllä olleet kesken jo kauan. Otin nyt Fifin käsittelyyn ja olohuoneen käsityökoriini ja toivon, että siain sen joskus valmiiksikin. Sekin kun kuuluisi tuohon edellisen kappaleen langanlopettamisluokkaan hyvin mukaan.

Olin aamupäivällä lomailevan pojan kansa kaupungilla shoppaamassa ja ostin jo toista kuukautta sitten löytämäni kengät. Edellisellä kerralla en edes sovittanut niitä, mutta sen jälkeen olen kiertänyt koko lähiseudun kenkäkaupat etsien samantyylisiä edullisempia. Ne kun sattuivat olevan s.Oliverin enkä olisi millään halunnut maksaa kausikengistä niistä pyydettyä hintaa. No eihän sitä tietenkään mitään löytynyt ja tänään painelin kauppaan uudestaan ja harmi kyllä ne sopivat :-). No, nyt mulla on sitten muodikkaat ballerinatyyppiset kesäpopot ... kuvatakkin voisin ne, kun muistaisin. Lankakaupan alekorejakin pengoin, mutta omat varastot huutelivat mielessä enkä ostanut mitään.

Kiitos muuten tilkkupeittokehuista! Lahjan saaja oli tyytyväinen ja mulle jäi peitosta hinku alkaa tehdä seuraavaakin peittoa, mutta koska olisi miljoona muutakin projektia ja kankaatkin pitäisi ensin hankkia, odotan ainakin hetken vielä. Löysin vielä kirppikseltä halvan tilkkupeittokirjan aloittelijoille, joka saattaa helpottaa seuraavan tekemistä ja virheitten välttämistä.

2 kommenttia:

Helmis kirjoitti...

Mullakin iskee toppimania!

On muuten aivan ihana tuo tilkkupeitto!
Mä tykkään myös tosi paljon tuosta ylösalasraglanista. Se on älyttömän nerokas malli, kun sitä voi aina vähän muunnella.

Tervetuloa vaan mukaan fufoilemaan, jos yhtään siltä tuntuu.
Mä ainakin melkein jo innostuin itsekin, kun huomasin, että toiset oli jo aloittaneet kovalla tohinalla.

Virkku kirjoitti...

Nyt ei muuta sitten kun alleja ulkoiluttamaan, niin miäkin teen :). Mietiskelin just tänään, että Elmukelmu vois olla hyvä käsivarsieni ympärillä...