torstaina, kesäkuuta 21, 2007

Namnam

Kylläpäs tuli taas pitkä blogitauko, mutta kun ei vaan kerkiä! Mistäs sitä taas aloittaisi kertomisen ... no varmaan siitä otsikon mukaisesta herkullisesta jutusta. Tänä aamuna tuli yksi pojan tarhatutun äiti tuomaan tytärtään tarhaan ja hänellä oli mukanaan ämpäri, jossa oli ainakin 4 kiloa ihania pulleita kirsikoita ... ja kaikki minulle! Ja ihan ilmaiseksi, koska ne muuten menisivät pilalle. Ihania ja kolmea eri väriä. Ai kun on hyvää, namnam!

Valmistuneita töitä on tasan kaksi kappaletta ja kuun saldosta näyttää tulevan naurettavan pieni :-(. Kesäneuleet vievät aivan liian vähän lankaa ja ovat liian kevyitä!
Sukat numero 12
Lanka: Fortissima Colori mit Bambou
Puikot: 2,5
Ostin langan lempilankakaupastani ihan itseäni varten, mutta kyllä näitä tulee käyttämään anoppi, koska hän ihaili kauniita värejä minun kutoessani sukkia. Saanlopusta langasta itselleni vielä sniikkerimittaiset sukat, joten pääsen testaamaan tämän merkin bambusukkalankaa.

Raitatoppi mikrolangoista

Malli: Lea special LM 004, malli 25

Lanka: erilaisia mikrokuitulankojen jämiä

Puikot: 3,5

Halusin arkisen pitkähkön topin jämälangoista ja etsin pitkään sopivaa mallia. En halunnut perinteistä raitamallia vaan jotain muuta kuviota, mutta halusin kuitenkin käyttää kolmea eri lankaa, jotta lagat riittäisivät. Juu, ja kyllähän ne riitti ja jäikin kolmatta kerää. Alkuperäisessä mallissa oli käytetty kahta lankaa ja malli oli aika tyköistuva. Värit ovat kuvassa vähän hurjat, kun jouduin harmaan sään takia käyttämään salamaa. Toppi tulee ehdottomasti käyttöön.

Shoppailtukin on tietenkin ja ensimmäiset jutut ovat jo saapuneetkin. Pirre oli ostanut kukkavehkeen ja esitteli tuotoksiaan blogissaan ja kyllähän minukin piti saada moinen kapistus. Se saapui jo muutama päivä sitten, mutta en ole vieläkään kerinnyt kokeilla sitä, vaika kyllä on kovasti tehnyt mieli. Mies tilaili itselleen äänikirjoja ja minä pistin samaan ostoskoriin vielä itselleni tilkkusukkakirjan. Kivoja malleja ja ruutuja moneen suuntaan. Osa sukista on tehty pyöröillä, osa sukkapuikoilla ja muutama muukin tekniikkajuttu on esitetty kirjasessa. Sopivia lankojakin on jo etsitty, mutta ensimmäistä mallia en ole vielä päättänyt. Tekijä löytyy muuten täältä tutusta nettikaupasta ja häneltä on ilmestynyt juuri toinenkin sukkakirja.Anoppi soitti juuri, että oli organisoimassa vaatekaappiaan ja minä olen juuri päässyt yli tusinan housun onnelliseksi uudeksi omistajaksi. Kyllä on kivaa, kun on anoppi, jonka maku on samantyylinen kuin miniän ja kokokin on samansuuntainen. Huomenna pääsen sitten penkomaan ihanuuksia. Eikö olekkin hyvä vaihtokauppa, anoppi saa sukat ja minä saan muuttolaatikollisen vaatteita :-)?

Kaaosta on ollut ilmassa ja sama tulee jatkumaan ja pahenemaankin. Loppukesää tulee kruunaamaan viimekesän kaltainen isompi operaatio, ja tällä hetkellä akuuttina on tarhassa jylläävä tulirokko, jonka takia käytiin eilen tarhan tätien suosituksesta lääkärissäkin, mutta hälytys osoittautui turhaksi ja poika on vaan vilustunut. Sunnuntaina on pojan ensimmäinen esiintyminen lavalla ja on tosi jännittävää nähdä, miten 20 lapsen ryhmän 15 lavaensikertalaista onnistuvat suorituksessaan :-). Meidän poikamme toimii kapellimestarina ja on harjoitellut jo kovasti hommaansa. Tämän viikon liikunnatkin ovat jääneet kaikenlaisten menojen alle, mutta viikonloppuna yritän päästä irtautumaan edes hetkeksi. Mutta nyt kokeilen saada pojan innostumaan piirtämisestä ja istahdan hetkeksi kutomaan seuraavaa toppia.

1 kommentti:

Virkku kirjoitti...

Kauniita käsitöitä olet saanut valmiiksi. Sukkien värit olivat juuri minun makuuni :).
Hauskaa juhannusta sinulle.