torstaina, maaliskuuta 17, 2005

Lankahamstraus voi jatkua .-)

Uusi yritys, jospa Bloggeri olisi jo yhteistyökykyinen. Eilisen aamun pitkä viesti hävisi taivaan tuuliin, ja siitä viisastuneena kirjoittelenkin nyt tekstin ensin Wordiin. Koko eilisen päivän yritin lähettää tekstiä Bloggeriin, mutta se ei halunnut sitä. Olisikohan tänään yhteistyökykyisempi?

Nyt on sitten Lankahamsteridieetti kisattu ja voittajat löydetty; onnea, onnea kaikille! Ja itseäni onnittelen oman tavoitteeni ylittämisestä melkein kolminkertaisena, hyvä mina! Tärkeintä oli, etten ostanut kuukauteen yhtään lankaa, ja lisäksi sain kulutteua varastoa melkein 1,5 kiloa. Tämä vajaa vuosi sitten alkanut kutomisvimma alkaa tuottaa tulosta ja kutomistahti on nopeutunut kummasti. No, onpa noissa varastoissa vielä tekemistä.

Ostin eilen Lea-lehden virkkausspesiaalin, ja siinä olikin muutamia kivoja toppien ja muittenkin kesäjuttujen ohjeita. Katselin tänään virkkauslankojakin jo sillä silmällä, että mitä niistä voisi tehdä, ja kyllä niitäkin on iso laatikollinen, joten uutta lankaa ei tarvitse. Ja puuvillalankoja yleensäkin löytyy kyllä oikeastaan kaikkein eniten varastoista. Puuvillaisia sukkalankoja tarvitsee kyllä jossain vaiheessa ostaa, mutta siinäkin voisi yrittää pysyä ihan vain parissa kerässä.

Aloitin tänään Klaralundin kutomisen. Lankana on jotain ihan muuta kuin Noroa, nimittäin joskus kirpputorilta hamstrattua Schachenmayrin Flaviaa, joka on chenille-lankaa monivärisellä metallikiiltolangalla koristeltuna. Siitä tulee aika eri näköinen kuin alkuperäisestä, mutta uskon tuon langan sopivan ohjeeseen hyvin, koska se on kirjavaa ja näyttävää jo itsessäänkin ja hyvin kevyen oloista. Tekisi mieli kutoa koko ajan tuota uutta työtä, mutta pääsiäisjutut on pakko saada valmiiksi viimeistään ensi viikon alussa, joten pitää yrittää pitää sormet kurissa.

Laittelin muutaman uuden kuvankin. Lankadieetin tuloksista vielä slipoveri ebaysekoitelangasta SK:n 6/96 ohjeella. Lisäsin malliin mallineulelehdykäisestä nappaamani kuvineuleen, joka tosin olisi voinut loppua jo vähän alempana, niin slipoveri olisi istunut vieläkin paremmin. Sitä on oikein kiva pitää pitapuseron tai pitkähihaisen T-paidan kanssa.

Sain tiistaina valmiiksi Sockina Colori-langasta unisukat itselleni. Täysin perusmalli ja nuo pätkävärjätyt ja itseraidoittuvat langat ovat omiaan laiskalle päättelijälle ja kirjoneuleiden tekijälle.

Strickmühle eli vapaasti käännettynä neulemylly oli tietenkin bloginimen takana. Se on oikein kiva pikku lelu, joka tekee käden käänteessä ohuehkoista langoista siistiä nauhaa. En ole käyttänyt myllyn tuotoksia vielä muuhun kuin pojan hattuihin estämään niiden heittämistä jokaiseen kuralätäkköön. Ostin kyllä jo pienen kirjasenkin, jossa on ohjeita mm. pehmoeläimiin, jotka on tehty nauhasta. Nauhasta voi myös tehdä mattoja, koruja ja vaikka mitä muuta. Ja mylly on oiva apulainen niitten viimeisten pienten lankanöttösten hävittämiseen. Harmi vaan, ettei sillä voi tehdä nauhaa paksustakin langasta.

En ole vieläkään oppinut, miten saan linkitettyä tekstiini jonkun toisen sivun. Olen yrittänyt kokeilla sitä jo useampaan kertaan, mutta ei vaan onnistu. Muuten täytyy kyllä sanoa, että tätä Bloggeria on ihan mukavaa käyttää, ja minunkaltaiseni ei-nörtitikin oppivat sen käytön varmaan aika nopeasti.

2 kommenttia:

Niina kirjoitti...

No tuota...jos tarkoita että miten saat esim. jonkun tekstin linkkautumaan johonkin sivuun, niin maalaa se sana mihin sen linkin haluat laittaa ja sitten paina siinä WYSIWYG-editorissa olevaa linkkikuvaa (maapallo jonka päällä on pari ketjua) niin sulle pitäisi avautua ikkuna johon voit sen linkin osoitteen kirjoittaa.

MysteryKnitter kirjoitti...

No nyt se sitten selvisi, mitä sinun blogisi nimi tarkoittaa! Arvelinkin sen olevan käsitöiden kanssa jotenkin tekemisissä. Nokkela oivallus!