torstaina, huhtikuuta 07, 2005

Ihania lankoja!

No niin, eilen ne kauan kaipaamani ebay-langat vihdoinkin tulivat ja olo oli kuin pikkulapsella jouluna :-). Ja pieni mies oli myös aivan täpinöissään auttamassa laatikon tyhjennytksessä. Otin heti ensimmäisistä keristä kuvia ja samalla poika tyhjensi koko laatikon kerä kerrallaan olohuoneen pöydälle. Olipa muuten hankalaa saada pakattua langat takaisin laatikkoon yläkertaan vientiä varten! Langat ovat aivan ihania ja heti kun löydän aikaa, teen kaikista mallitilkut ... kuulitteko kaikki, aion tehdä oikein mallitilkutkin suunnilleen toista kertaa elämässäni :-). Villalangoista pitää myös kokeilla niitten huopumistakin, joten pesuhommiksi menee.

Tarvitsen vielä puuvillaisia sukkalankoja, ja niitten etsiminen ei olekaan ollut helppoa :-(. Haluan osin yksiväristä lankaa, jotta saan tehdä kauniita pitsi- ja muita kuvioita varsiin. Joka paikka on täynnä kuvioituja ... jotka tietenkin myös ovat ihania yksinkertaisii malleihin ... tai tummia värejä, mutta kesällä täytyy olla hempeitä ja kesäisiä värejä! Lähdin tiistaina ex tempore pienen miehen kanssa bussireissulle isompaan kaupunkiin etsimään lankoja, ja muutaman kerän ostinkin. Värivalikoima oli aika huono, mutta sain nyt sentään vaaleaa sukkalankaa puuvillasta, ja tietenkin mukaan eksyi muutama värikäskin kerä, kuvakin on tulossa hetken päästä. Tosi huonot valikoimat kyllä olivat joka kaupassa, mutta oli ihan kiva shoppailla kauniissa kevätsäässä.

Seuraavaa ebay-ostostakin jo suunnittelen. Aiheena edelleen ne kesäiset sukkalangat ja sellaisia itsekerittyjä värejä. Niistä voi tehdä myös ihan kivasti kuviollisia, kun värit ovat itsessään enemmän sellaisia meleerattuja. Sitten voisi taas pistää lopun ainakin hetkeksi tälle hamstraamiselle.

Aloitetut neuletyöt ovat edistyneet tuskin ollenkaan, koska koko ajan on ollut menoja tai vieraita. Eilinen vieras, miehen työtuttu, toi mielettömän ison, sametilla päällystetyn suklaarasian, jossa on sisällä minun lempisuklaitani, nam. Tekee muuten hyvää vieläkin aloittamattomalle laihdutuskuurille, mutta en ole aloittanut sitä vielä :-). Ja sain myös kaksi viinipulloa aivan ihanassa säilytyslaatikossa. Kuvia seuraa myöhemmin.

Ja painolle teki muuten myös hyvää appivanhempien vierailu viikonloppuna; hekin toivat suklaata ja keksejä ja minä tein herkkuruokaa oikein jälkiruuan kera :-). Oli oikein kiva viikonloppua, vaikkakin aika rankka, kun oltiin paljon menossa. Piti näyttää uutta asuinseutua joka puolelta, käytiin leikkipuistossa pienen miehen kanssa ja sunnuntaina tehtiin iso kirpputorireissu. Se olikin oikein kiva juttu, aurinko paistoi täydeltä terältä ja väkeä riitti. Ostin kuin viimeistä päivää ja mies joutui viemään välillä jopa kaksi isoa kassia autoonkin, kun minun ostokseni eivät enää mahtuneet matkarattaisiin :-). Pieni mies sai muovikassillisen kivoja vaatteita, noin metrin mittaisen autonkuljetusrekkasysteemin, pari muutakin autoa, puisen mittalaudan, puisen työkalupakin sisältöinen (joka kyllä vielä odottaa kaapissa kautta, jolloin kaikkea ei enää laiteta suuhun), ison motoriikkalelun ... hmm, olikohan siinä kaikki. Itselleni ostin kivan ohuen neulepuseron, jossa on edessä osin farkkukangasta ja nyörityksiä ja pussillisen huovutusvilloja. Olin oikein tyytyväinen saaliiseeni. Vaatteita olisin voinut sieltä ostaa itselleni vaikka kuinka paljon, mutta muuton aikana tuli hyvin selväksi, etten todellakaan tarvitse yhtään uusia vaatteita ... ja kuitenkin on välillä aivan pakko ostaa jotain pientä :-). Tulevana viikonloppuna on läheisessä tarhassa lastenvaatekirpputori ja sunnuntaina olisi vielä ihan lähellä ulkokirpputorikin, mutta säästä on lupailtu sateisempaa, joten saattaa jäädä käymättä. Tosin ovat kyllä lupailleet koko viikon jo sateita ja ihan vain hetken tai yöllä on satanut.

Sitten lyhyt neulekatsaus: Klaralundin ensimmäinen hiha on melkein valmis ja appiukon ensimmäinen unisukka on valmis ja toisen varsi puolessa välissä. Uusia töitä tekisi mieli aloittaa, mutta yritän malttaa mieleni. Tänään aion pitää rauhallisemman päivän ja ehkä vähän enemmän neuloakin, koska huomenna jatkuvat taas sitten kiireetkin. Ja sitten on taas perjantai, perjantai ...

Ei kommentteja: