maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

Pieniä kuvia

No nyt on pari kuvaa saatu aikaiseksi, vaikkei niissä kyllä nyt mitenkään kovasti esittelemistä ole. Kutonut olen koko alkuvuotena ennätysvähän ja tässä kuussa on tulos tosi laiha :-(. Sairastaminen ja pienen sairaan miehen kaitseminen vie enemmän kuin kaikki voimat ja olo on kuin jyrän alle jäänyt :-(. Pitäisi olla ehdottomasti laki, joka kieltää vanhempien ja lasten sairastamisen samanaikaisesti!

Tässä ensin kuva, joka on esitelty jo aikaisemmin blogissa Aino-langan kohtaloa pähkäillessäni. Aloitin oikealla olevaa takkia kahdesta varastolangastani, joissa molemmissa on ainakin polttotestin mukaan paljon muovia. En kyllä oikein ymmärrä tuosta polttotestistä mitään, kun moni muukin lanka, esim. Novitan Nalle saivat samat tulokset eli lanka suli suurelta osaltaan, vaikka siinähän ainakin on 75% villaa?!?

Tässä sitten koko alkukuun tulos eli 4 paria lasten sukkia koko 21-26. Ihan kivoja niistä tuli, mutta grammoja kyllä tulee tuota tahtia tosi vähän. Totesin myös niitä kutoessani, että minun neulontatahtini on armottoman hidas, kun saan yhdessä päivässä vain yhden tuon kokoisen sukan valmiiksi! Tosin kyllä tahtia on vähän hidastanut se, että olen tehnyt niitä suurelta osin pimeässä elokuvia valkokankaalta katsellessa. Mutta yllättävän hidasta puuhaa on.
Lankoina sukissa on Nallea (siniset, punakirjavat ja itsevärjätty tosikirjava, joka oli sen edellisen Kool Aid-kokeilun jämäväritys ... niistä tuli muuten yllättävän kivat) ja Fortissimaa (lilaraitaiset).

Tein sitten viime viikolla äkkipikaisella päätöksellä toisen värjäyssessionikin. Ostin ebaysta vyyhdinpitimen ja sitähän oli heti kokeiltava. Minun versioni on metallia ja muovia ja tosi pieneen koteloon koottava, joten se on vähän hutera, mutta tällaiseen harvakseltaan tapahtuvaan vyyhdittelyyn se sopii oikein hyvin. Ja säätövaraa on tosi paljon, jolloin saan sen käytön hyvin yhdistettyä kerinlaitteeseen.
Toinen värjäyssessio oli tosi pikainen, koska pieni mies heräsi naapurista kuuluviin poraamisen ääniin (arrrggggggh!), ja muutenkin olin jotenkin hätäisellä tuulella. Lankoina on käytetty sinistä Nallea (alhaalla vasemmalla kaksi kerää, värjätty kattilassa erilaisilla punaisilla väreillä, mutta väri sekoittui laiskuuden takia huonosti. Kerässä väri kyllä upean mustikkainen, vaikka kuvassa värit näkyvätkin huonosti), harmaata Opalia (ihanaa "puolukat jäkälämättäällä" -lankaa kattilatekniikalla!), beigen väristä Regiaa (outo yhdistelmä keltaista ja vihreää, mutta saattaa kudottuna olla hyväkin), luonnonvalkoista Nallea (turkoosi kerä keskellä ja puna-lilainen kerä takana) ja luonnonvalkoista kartiolankaa (kaksi kerää pinkki-vaaleanvihreää). Kuvassa ovat mukana vielä kaksi kerää korruptiolankaa, jotka tulivat kerimen mukana vyyhdillä. Polttotestin mukaan muovia on mukana, sama reaktio kuin Nallessa.

Itsevärjätyistä langoista on tarkoitus tehdä ainakin huiveja (isompi mustikkakerä ja pinkki-vihreät), mutta malleista ei ole vielä tarkkaa tietoa. Clapotis on korkealla listalla ja ehkä joku kolmiohuivi. Ensin täytyy kuitenkin punnita kerät, jotta voin tehdä tarkempia suunnitelmia. Ja sukkia tietenkin on tehtävä, koska niitä ei voi koskaan olla liikaa :-).

Värjättäviä lankoja on vielä jonkin verran jäljellä Nallessa luonnonvalkoisena ja puuvillaisia monenlaisia, mutta sitten alkavatkin varastot loppua ... ellen ala sitten värjäilemään harmaita ja muita yksivärisiä vaaleita Nalleja, Seiskoja ja sukkalankoja enemmänkin. Mutta taidan kuitenkin yrittää säästää niitä sukkiin. Värejä on vielä aikamoinen läjä, kun löysin sattumalta shoppailureissullani kaupan, joka myi amerikkalaisia tuotteita. Siellä oli kyllä tosi huono värivalikoima, mutta kymmenisen pussia tarttui kuitenkin mukaan.

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Teilläpäin ilmeisesti myydään pääsiäismunien värjäykseen nappeja, jotka soveltuvat myös langan värjäykseen? Me muuten muutetaan juuri ennen pääsiäistä ;)
http://www.hobbiefrau.de/php/detailview_artikel.php?id=818

Stricker kirjoitti...

Joo, jotkut kyllä käyttävät noita pääsiäismunavärejä, mutta kovasti kutovat väittävät, että nissä ei väri kestäisi ihan niin hyvin pesua. Itse en ole ielä kokeillut, mutta kyllä ostin muutaman pussin noita värejä ihan kokeilumielessä.
Yritin muuten laittaa sulle jossain vaiheessa mailia, mutta se tuli takaisin. Mukavia muuttovalmisteluja!

JaanaV kirjoitti...

Noi polttotestit on vähän ongelmallisia juuri noiden sekoitteiden vuoksi. Mutta joitain tunnistamis merkkejä on. Valkuaisainekuidut(silkki ja villa) haisevat palaessaa luulle tai hiukselle ja niistä jää jäljelle hiilikokkare joka murtuu. Ne palaa hitaasti , usein kytemällä. Synteettisistä kuiduista(polyesteri, polyakryyli ja polyamidi mm.)jää poltettaessa kova kiinteä pallo langan päähän. Haju ei ole selvä vaan vaihtelee ja YLEENSÄ ne vetäytyy liekistä, jotkut pala sulaen, toiset liekillä, jotkut jopa ilman liekkiä.
Nämä säännöt pätee yleensä käsittelemättömiin - viimeistelemättömiin kuituihin. Eri viimeistykset vaikuttaa palotapaan.

AnneV kirjoitti...

Huhhuh, viikonlopunjälkeinen blogikierrokseni on edennyt tosi hitaasti... nyt vasta ehdin tänne ässään asti.

Koittakaas nyt parantua tässä reilun viikon aikana! Mun kalenterissa on isolla merkintä tän kuun viimeisen viikonlopun kohdalla; miltäs sulla alkaa näyttää? Tai ehkä et vielä tiedä ( kukapa tässä elämässä varmaksi tietää mitään).

Mutta siis ihan heitän ilmaan mahdollisuuden, että nappasen sinut ja tättähäärän ohiajaessani mukaan sinne luovuusmessuille - en oo kyllä koskaan kokeillut, mutta eikös turvaistuimen voi kiinnittää autoon kuin autoon? Vai meinasitko jättää poitsun isin iloksi kotio?

Carita kirjoitti...

Kyselit siitä mun Claposta...
Nalle Coloria kului suunnilleen 200g. Suoraan osuuteen tein pari pudotettavaa silmukkaa enemmän, muuten ihan ohjeen mukaan.
Laittelen kuvan blogiini jossain vaiheessa.