keskiviikkona, maaliskuuta 01, 2006

Paaaaljon kuvia

No nyt sitä saa, nyt sitä saa, vatsansa täyteen puuroo.... :-)

Aloitetaan väärin päin eli viimeisestä valmistuneesta työstä.Verkkoponcho, ensimmäinen sellainen tässä blogissa
Ohje: Novita
Lanka: Aino
Puikot ja virkkuukoukku nro. 5
Kiva juttu saada lankoja vähemmäksi ja ehkä tätä voisi joskus käyttääkkin, vaikka en hapsujen ja muitten krumeluurien suuri ystävä olekkaan. Värit ovat kivat!Ranteenlämmittimet
Ohje: Utelta
Lanka: 7 veljestä ja Online Smash
Puikot: 2,5

Tässä vielä kuva kämmenpuolelta. Alkuperäisessä mallissa kämmen on tehty sileällä, mutta minä halusin tiukahkosti istuvan, joten jatkoin joustinta. Näistä tuli tosi kivat ja tulen tekemään samalla mallilla vielä useitakin.Samostoppi
Ohje: Pirkka
Lanka: kirjava Samos
Puikot: 4
Koko: MTässä vielä tasokuva, kun tuo mallinukke on vähän outo tapaus. Malli on tosi kiva ja Samos edelleenkin ihan yksi suosikkilangoista. Ainoa juttu, mikä olisi pitänyt tehdä eri tavalla, on helma, joka olisi vaatinut vielä ainakin yhden ainaoikein-kierroksen. Pääntiessä tein muistaakseni kolme yhden sijaan. Tämä on kiva toppi tai liivi, jota kesällä voi käyttäää sellaisenaan ja talvella puseron kanssa.Kepler eli olympialaistyö
Ohje: täältä
Lanka: Aino
Puikot: 5
Koko: M
Muutoksia tein sen verran, että tein kaiken mahdollisen pyörönä, hihat ja vartalo-osan siis, hihat normaalimittaisiksi ja ööh, siinä kai ne muutokset olivatkin. Pääntien i-cord -reunus oli uutta minulle ja siitä tulikin minun epäilyjeni vastaisesti kiva. Tätä taitoa tulen käyttämään vielä uudestaan. Malli on istuvuudeltaan hieman vaikea, koska hihat istuvat tosi ylös, mutta minulta onnistui istuttaminen aika hyvin suuresta laiskuudesta huolimatta. Niinkuin jo edellisessä postauksessa kerroin, tein yhdistelyn laiskuuttani normaalipistoillani, enkä alkanut opettelemaan täydellistä hihojen istutusta. Mutta se onnistui hyvin.
Koko on aika niukasti mitoitettu, mutta sopii hyvin minun ylikiloistani huolimatta. Ja ensi talvena, kun olen taas hoikka ja muutenkin timmi, se tulee istumaan loistavasti :-).


Tässä vielä kuva tasona. Langasta piti vielä sanoa sen verran, että sehän on Koriantehtaanmyymälästä ostettua kakkoslaatua ja siinä oli kyllä tosi paljon paksuuseroja. Mutta en antanut niiden haitata ja katkaisin langan muistaakseni vain kolmessa kohdassa, joissa lanka oli ihan mielettömän ohutta. Muuten musta ne epätasaisuudet uppoavat aika kivasti tuohon pehmeään lankaan. Ja hintaa paidalle tuli noin 7 euroa, joten en todellakaan valita kakkoslaadusta vaan haluan sitä lisää ja paljon :-). Aino on kyllä edelleen yksi suosikkilangoista, tosin vieläkään en ole pitänyt mitään siitä tehtyä niin kauan, että nyppyyntymistä olisi ehtinyt tapahtua.

Puikoilla on taas kaikenlaista ja lisääkin on tulossa. Huovutusta vailla on Novitan reikähuivi ja pari muuta projektia on muhimassa. Ideoita on pää täynnä ja innostus on kova. Hamsterikuukauden saalis oli laihat 1236g, mutta aika hyvin sekin, kun ensimmäisen viikon annoin Puuha-Peten kanssa tasoitusta :-). Uutta lankaa olen ostanut viimeksi lokakuun lopussa, mutta ei tee vieläkään tiukkaa. Varastoista löytyy vielä paljon aarteita :-).

10 kommenttia:

Marja V kirjoitti...

Nyt minäkin ihastuin tuohon Kepleriin. Näyttää minusta paremmalta pitkillä hihoilla. Upea!

nanna kirjoitti...

Kepler on tosi upea! Piti oikein printata heti se ohje. Onneksi varastoista taitaa vielä löytyä lankoja, jotka siihen sopisivat.

pirre kirjoitti...

heip!
hienoja töitä. olen edelleen iki-ihastunut kepleriin ja suunnittelen näin hamsterikuukauden loputtua pientä lankainvestointia ;O). myös nuo kämmekkäät ovat kertakaikkisen hianot.

Carita kirjoitti...

Samaa mieltä kuin muutkin, Kepler on tosi upea !

Memmu kirjoitti...

Ihana! Nyt haluaisin itsekin tuollaisen ja vielä tuon sävyisenä vaikka kaikki lilaan vähänkään vivahtava on jo jonkun aikaa ollut inhokkilistallani...hmmm

villaa ylle kirjoitti...

Paras Kepler minkä olen nähnyt. Onnea hienosta neuleesta. Monica

Tiuku kirjoitti...

Jatkan samaa linjaa kuin muutkin kirjoittaneet; aivan ihana tuo Kepler ja tekis mieli tehdä itsellekin tuollainen! Ehkä vielä joskus reipastun. Rogueta tahtoisin myös tehdä. Paljonkohan M-koon rogueen menee lankaa, tietäiskö kukaan? en oo vielä ohjetta saanut mistään.

Stricker kirjoitti...

Kiitos kaikille Kepler-kehuista! No ei tuo nyt niin hyvin tehty ole, mutta musta kyllä yhdistelmä Aino ja tuo luumun väri sopivat malliin tosi hyvin. Ja koska Aino on selkeää talvineulelankaa, on musta kyllä nuo pitkät hihat paremmat. Malli on kyllä kivan simppeli, mutta myös näyttävä ja idea, että palmikot ovat poikittain, on kiva.

Tiuku: mä tein oman Rogueni siis Samoksesta ja tein sen M-koon eli 39" ja multa meni siihen lankaa 672g.

Tiuku kirjoitti...

Strickerille kiitokset tiedosta. Oon miettiny josko tekisin sen Roguen farkun sinisestä 7-veljeksestä (tollanen peruslanka meikäläisen käytössä ainakin toistaiseksi kun lankakauppojen ihanuudet tuntuu niin tuhottoman kalliilta ). Saattaapi vaan olla et se kutittais aikast paljon, mut kuitenkin se kiinnostais eniten jostain syystä, väri ainakin olis nätti. :)

Sia kirjoitti...

Upea tuo Kepleri! Tuo olisi niin minunkin tyyliäni, pitäisköhän sekin kirjata "Tee-kun-ehdit" -listalleni!!

Vilkutukset J:lle!!