sunnuntaina, elokuuta 27, 2006

Ei mulla oikein mitään asiaa ole...

... mutta ihan tässä ohimennen tahdoin vain kertoa, että MULLA ON IHAN IKIOMA KIRJOVA OMPELUKONE! Jippii, jihuu, hurraa, jee! Ai että on hieno ja kaunis ja ihana ja osaakin kaikkea ... no, kahvia ei keitä, mutta en mä sitä joisikaan :-). Tällainen pöydän kaunistus! Enimmäkseen olen lukenut ohjekirjaa, jossa on komeat 300 sivua, mutta eilen jo vähän testailin konetta. Koneen langoittamista voisi katsella vaikka puoli päivää ja koristeompeleet ovat aivan ihania ... pitäisi varmaan sanoa jopa ihquja, kun on pieniä tammenlehtiä tai sydämiä ompeleessa :-).

Nyt pitää saada vaan sitten kamala määrä kaikkea tilpehööriä, mitä kirjomiseen tarvitsee, ne ompelutarvikkeet minulla onkin jo aika lailla kasassa, ja sitten pääsee kunnolla pelittämään. Lankasetin olen jo katsonut ja sen hakee varmaankin mies loppuviikolla työmatkallaan ja muita juttuja tulee varmaankin ebaysta.

Kutomista en tietenkään jätä, koska iltaisin istun kuitenkin sohvalla katsomassa elokuvia. Muuten kyllä ajatuksen vie uusi ihana masiina! Uskokaa pois, se on tosi ihana :-)! Hinnasta ei sitten kannata puhuakkaan, mutta sain kyllä mielettömän halvalla, en ollut itsekkään uskoa korviani kun myyjä antoi tarjouksen :-). Mutta langan- (siis muun kuin kirjontasellaisen) ostolakko on päällä ainakin jouluun saakka! Ja pitempäänkin varmaan, koska varastot on saatava pienemmäksi niin, että ne mahtuu kunnolla käsityöhuoneeseen, johon tuli kerralla iso määrä tilaa vaativia tavaroita.

Nyt pitäis saada vaan pikkumies tarhaan ja aamupäivät vapaiksi, jotta pääsee kunnolla tutustumaan uuteen kaveriin :-). Ja siivooja olisi kyllä kiva juttu, että voisi keskittyä olennaiseen ...

perjantaina, elokuuta 25, 2006

Toppikeli haussa ja kalliita ostoksia

Ei paljon ole toppeja viime aikoina tarvinnut, enemmän villasukkia ja pitkähihaisia, mutta kuitenkin kudoin kiltisti valmiiksi aloittamani topin.



Helmatoppi
Ohje: Moda 2/06
Lanka: kaksinkertainen, toinen säie Junghanswollen Seidana ja toinen vyötteetön kirjava kirppislöytö, oletettavasti villasekoite
Puikot: 3
Koko: M

Näin Uhoavan Gnun version tästä topista ja heti oli pakko tehdä samalla ohjeella, tosin hyvin erinäköinen ja -tyylinen, toppi. Kirppislanka oli huudellut jo heti ostohetkestä asti ja vaatinut päästä puikoille joko sukiksi tai topiksi. Aloitin langalla kaksinkertaisena, mutta reunuksen jälkeen noin 15 senttiä kudottuani jouduin viimeinkin harmikseni toteamaan, että lanka ei tule riittämään. Ei auttanut muuta kuin purkaa, mutta laiskuuttani päätin purkaa vain reunukseen asti ja etsiä lankavarastostani kaveriksi joku toinen lanka. Semmoinen löytyikin, tosin enemmän puhtaanvalkoinen kuin alkuperäinen luonnonvalkoinen, mutta päätin kuitenkin kokeilla sillä. Eron kyllä näkee ja varsinkin kun sen tietää, mutta minua se ei häiritse ja olen tyytyväinen toppiin. Koko on sopiva, tosin tämänhetkisellä painolla helmareunus ei ole kovin imarteleva, mutta ensi kesänähän minä olen kuitenkin jo timmissä kunnossa :-). EDIT: Ja meille ei muuten sitten ole tulossa perheenlisäystä vaan rouva on vaan muuten mässännyt ja makaillut sohvalla syöden konvehteja :-D

Manteli kysyi kommenteissa kesällä tekemäni hatun koristeperhosen ohjetta. Kovan etsinnän jälkeen semmoinen löytyi täältä .

Ja AnneV teki pahan tempun ja haastoi minut esittelemään kehruujälkiäni ... hmm, minähän ostin kovasti tohkeissani värttinän ja olin aivan innoissani kehräämisestä, kunnes kokeilin yhden iltapäivän pojan päiväunien ajan päästä jyvälle kehräämisestä. Ohjeista ei ollut pulaa lyhyen nettihaun jälkeen, mutta olin aivan liian blondi siihen hommaan :-(. Tulosta ei tullut ollenkaan ja siitä asti värttinä on ollut kaapissa. Mutta aion kyllä yrittää vielä uudemmankin kerran, ja lupaan sitten raportoida saavutuksistani kuvien kera, tosin epäilen ajankohdan hieman odotuttavan itseään, koska muut käsityöt ovat varmaan seuraavina kuukausina mielessä :-).

Tänään on SE päivä ! Pääsen kokeilemaan sitä unelmaompelukonettani, ja jos kaikki menee odotusten mukaisesti, on meillä kohta kirjova ompelukone! Ai että jännittää, ihan mahaan sattuu! Ja autonvaihtoasiakin edistyy ja saattaa olla, että kohta huristelen vielä suunniteltua vähän pienemmälläkin kauppakassilla, joka on ollut jo vuosia minun unelma-autoni :-).

Vieläkään ei ole muuta esiteltävää, kun ostoksia ja kutomisia ei passaa näin julkisesti vielä aikoihin näyttää. Mutta eiköhän kohtapuoliin ala sukkatehtaastakin ilmestyä valmista tavaraa.

Edith-rouvaa tarvittiin taas ... sorry ... pitäisköhän opetella lukemaan viestit kunnolla ennen lähetystä.

perjantaina, elokuuta 18, 2006

Postia ja väliaikatiedotusta

Eilen oltiin lähdössä pienen miehen kanssa pyöräilemään ja etsimään lähistöllä olevaa hedelmätilaa, kun katsoin äkkiä menomatkalla postilaatikkoon. Siellä olikin kirjekuori, jota katsoessani arvailin, keneltä se voisi olla. Arvelin postin voivan olla salaista luokkaa ja sitähän se olikin. Salainen Neuleystäväni lähetti minulle kauniin korti, jossa lupailtiin, että jotain pientä voisi olla kohta tuloillaan!

Kiitos Salainen Ystäväni, kortti toi paljon iloista mieltä ja kyllä maltan odottaa vielä seuraavaa salaista lähetystä! Äläkä turhaa mieti päätä puhki minun yllättämistäni ... minä olen hyvin helposti miellytettävä tapaus :-). Neulonhan jopa muovilankoja ja erittäin mielelläni niitä tuikitavallisia Novitan lankoja enkä pane ollenkaan pahakseni, jos saan vaikka Sinun lankahyllyssäsi marinoituneita tai Sinulle mykkiä lankoja :-). Mies kyllä ehdotti, että minun tulisi esittää ihan pikkupikkuriikkinen toive Brother innov-is 4000D:stä eli siitä minun unelmaompelukoneestani :-). Sen kyllä myönnän, että tutkin heti postileimaa, mutta isosta kaupungista ei paljoa viisastu ja varsinkin kesällä liikkuvat neulojat lomillaan ympäri maailmaa ... muille tiedoksi, että ihan Suomesta se kortti tuli :-).

Kuvassa kortti ja myllyttämällä aloittamani torkkupeitto.



Myllystä tuli paljon kysymyksiä. Minä olen ostanut omani ebaysta, mutta luulisin niitä saavan ihan Suomestakin lankakaupasta, koska niitä tekee esim. Prym ja muistaakseni Addikin. Minä olen nähnyt hintahaarukkaa 13-16 euron välillä. Langan on oltava aika ohutta, arvelisin tuollaisen Nallen paksuuden olevan aika lailla maksimi.

Kokeilin jo virkkaustakin, niinkuin kuvasta näkyy, ja se onnistui ihan hyvin kympin virkkuukoukulla eikä ollut edes niin raskasta kuin kuvittelin. Paksua jäljestä tulee, mutta olen ajatellut tehdä peitosta sellaisen rötköttelypeiton, jonka alla on kivaa katsella televisota tai lukea. Väritystä olen sovitellut vierashuoneen harmaaseen sohvaan ja makuuhuoneen väritykseen ... ja tietenkin omiin lankavarastoihini! Myllyttää yritän kerän päivässä ja minullakin onkin pari kerää jo valmiina odottamassa virkkausta. Niitten jälkeen tiedän viimeistään, onko jälki sopivaa vai liian paksua, jolloin kokeilen kiinnittää nauhan joko virkkaamalla tai neulalla levyksi.

Muuten kaikki ostokset ja tekemiset ovat täysin hyshys-kamaa ja kuvia ei voi näyttää vielä pitkään aikaan. Sen verran voin kertoa, että PayPal huutaa jo armoa ja postisetä pyyhkii hikeä! Ja kyllä täällä on heiluteltu puikkojakin aina pakettien availemisen välillä.

Viikon päästä pääsen vihdoinkin koeajamaan kirjovia ompelukoneita ja kyselemään tyhmiä pienimuotoisilla messuilla. Olen tässä miettinyt, että tuollaisiin kalliimpiin harrastusvälineisiin voisi aivan hyvin anoa sponsoriapua joiltain isoilta firmoilta ... minua ei ollenkaan haittaisi, vaikka ompelukoneessa olisi firman logo ja T-paidassa myös ... ja lupaisin ja vannoisin olevani douppaamaton ommellessani ja kirjoessani ... pelkkä tee riitää :-). Onnistuisikohan diili?!?

Edith tuli apuun, kun sormet tekevät muuta kuin aivot käskevät ja lisäsin pompulapuseron painon, kun vaaka vihdoin löytyi.

perjantaina, elokuuta 11, 2006

Hui hui ja myllyttää

Pakko laittaa tämän päivän toinenkin postaus, kun huomasin, että mun blogi oli noussut Top100:een! Hurjaa ... ja uusia lukijoitakin on ilmestynyt kuin sieniä sateella. Kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille! Huomasin myös jo eilen, että tasaluku menee laskurissakin pian rikki, mutta en vielä yksinkertaisesti jaksa mietti arvontaa ja varsinkaan palkintoa siihen. Heti kun elämä vähän rauhoittuu muuton jäljiltä, pidän arvonnan ja yritän keksiä siihen oikein kivan palkinnon tai parikin.

En muistanut muuten ottaa siitä edellisen arvonnan palkinnosta kuvaa, kun se muuttorumban takia piti saada äkkiä postiin. Sukkalankojahan se tietenkin sisälsi, muistaakseni kaksi kerää ostettuja ja kaksi omavärjäämiä.

Sitten vielä kuva minun uusimmasta projektistani, josta tulette kuulemaan aika ajoin ja joka tulee kestämään toooooooosi kauan.



Strickmühle eli neule- tai lankamylly in action. Mulla on lähes jätesäkillinen lankoja, enimmäkseen yksittäiskeriä, jotka ovat suunnilleen samanpaksuisia ja joista suurin osa on paljon tai kokonaan muovia sisältäviä. Niistä olen suunnitellut jonkinlaista tilkkupeittoa. Nyt löysin eräältä toiselta foorumilta vinkin lankojen käyttöön: myllytän ensin nauhaa ja virkkaan siitä isolla koukulla peiton. Alkuperäinen oli tehty sukkalankojen jämistä ja oli tosi kaunis ja samalla idealla oli tehnyt joku muu kauniin maton. Minä myllytän ainakin näin aluksi kerän kerrallaan ja katson, minkälaisia raitoja siitä tulee. Värimaailman pohjana on anopin kirpputorilöytö vaalea lila ja kaveriksi siihen tule erilaisia harmaita, valkoista ja mustaa. Yritän myllyttää kerän päivässä, koska homma on rankkaa. Kulutettuihin lankoihin merkkaan kokonaiset kulutetut kerät virkkauksen jälkeen. Virkkausta pitäisi kokeilla tänään, mutta epäilen ettei koukku nro 10 riitä, vaan pitää hankkia isompi.

Kirjasto kasvaa ja UFO-vaara!

Niinkuin jo edellisessä postauksessa varoitin, olen ostellut neulekirjastooni lisää tavaraa. Eilen tulivat nämä ihanuudet, joissa on Alppien alueen perinteisiä malleja sukista paitoihin. En ole kerinnyt selailla kirjoja vielä kunnolla, mutta mallit ovat tosi kauniita ja tulen varmasti käyttämään niitä usein.



Yksi makupala ja taisi olla ensimmäisen osan ainoa värikuva. Sukkiahan ei ole koskaan liikaa :-)!



En yleensä esittele keskeneräisiä töitäni, mutta nyt päätin ottaa härkää sarvista ja kaivoin kaikkein vanhimmatkin UFOt ja muut keskeneräiset samaan kuvaan, eikä niitä nyt niin paljoa ollutkaan kertynyt.



Tämänhetkisenä päätyönä on helmatoppi langasta, joka varmaankin loppuu kesken, enkä tiedä yhtään, miten saan topin valmiiksi, koska lanka on vyötteetön kirppislöytö :-(. Harmitus on kova, mutta teen kuitenkin langan loppuun ja mietin sitten ratkaisua. Sukkia on kesken kaksi, tosin molemmista vasta ensimmäinen puikoilla, vasemmanpuoleinen Ewan joustavasta langasta ja oikeanpuoleinen Regian bambulangasta. Molemmat ovat aivan ihania lankoja, mutta jotenkin työt ovat jääneet pahasti paitsioon. Loput keskeneräiset ja todelliset UFOt ovat virkattu sininen reppu, virkattu kanapannulappu (jonka pää jäi pois kuvasta), miehen tilauskravatti ja kaksi huivia, Fifi II ja toinen malli, jota en nyt muista ... mutta josta on malli tallessa :-). Huivit ovat jääneet UFOiksi, koska olen jo tosi pitkään kutonut melkein pelkästään pimeässä elokuvia katsellessa, jolloin ei pitsin kutominen ainakaan minulta onnistu.

Eilen oltiin ensimmäistä kertaa uudesta kodista pojan kanssa pyörällä ja peräkärryllä kaupoilla ja nyt olen ihan rampa :-(. Reitti on yhteen suuntaan noin 5 km, mutta koko ajan on mäkiä. Kaupoille päin vielä jaksaa ajaa ja mäet ovat ok, mutta kotimatka on pahempi ja tappava ja hyydyinkin viimeiseen mäkeen, joka tosin on mallia pystyseinä! Ja arvatkaan miten hauskaa on yrittää työntää jo ennestään maitohappoisilla jaloilla ylämäkeen pyörää ja peräkärryä, jossa on 15 kiloa lasta ja ostokset kyydissä :-0! Kyllä puuskutti kauan, mutta kotiin päästiin. Kotona huomasin, että jalat oli aivan muusina, vanha häntäluuvaiva tosi pahana ja yöllä alkoi operoitua polvea särkemään :-(. Vanhuus ei todellakaan tule yksin! Kunto on siis saatava nousemaan, jotta pyöräreissuista voi kunnolla nauttia. Tosin nytkin sataa taas kaatamalla vettä, joten aamulenkki jää haaveeksi, plääh :-(. Taidanpas lähteä teen keittoon lenkin sijaan.

tiistaina, elokuuta 08, 2006

Luettavaa shoppailtu ja mania

Muutosta toipuminen alkaa olla jo aika hyvällä mallilla ja minun käsityöhuoneenikin alkaa muotoutumaan sen jälkeen, kun ostin 15 kpl muovisia pinottavia laatikoita kankaille ja askartelukrääsälle. Ei mene kauaa, ja pääsen jopa pöydän ääreen tekemään ihan siinä tarkoitettua hommaa eli ompelemaan.

Ompelusta puheenollen, meikäläisen suusta on alkanut kuulua viime aikoina pelottavan usein kaikenlaisia ompeluun ja kirjontaan liittyviä juttuja. Minun vanha ompelukoneeni vetelee viimeisiään ja tarvitsee seuraajan ja olen alkanut haaveilemaan kirjovasta ompelukoneesta ja saumurista. Nyt ollaan sitten jo niin pitkällä, että olen päättänyt haluta saumurin ja kirjovan ompelukoneen ja merkkejä ja malleja etsitään kuumeisesti ... ja tietenkin yritetään päästä yhteisymmärykseen kukkaron kanssa siitä, minkätasoinen kone meille on tulossa. Minä haluaisin tietenkin suurimman ja kauneimman, joka ompelee itsekseen ja soittaa samalla torvisoittomusiikkia, mutta kukkaro haluaa vanhaa ja ruosteista veivattavaa, jonka kirjontaominaisuudet koostuvat suoran ja siksakin taitamisesta. Asian tiimoilta tässä taloudessa on viime aikoina surffattu lähes pelkästään neulontaan liittymättömillä sivuilla ja luettu tällaista iltalukemista:



No on meillä kyllä luettu vähän muutakin ja tilailtukin pienen käsityöhuoneen pienenpientä ja jo ennestäänkin täyttä kirjahyllyä täyttämään muutamia uusia kirjoja. Ensimmäisenä kotiin asti eilen saapui tämä kirja:



Tästä olen kuulut kovasti kehuja ja kun löysin sen vihdoinkin halvalla ebaysta, iskin heti. Kirjassa on ihan perusjuttuja ja se onkin oikein hyvä ratkaisupaikka monenlaisiin neulomisongelmiin.

Kaksi muuta kirjaa on myös ostettu ja postissa, Last Minute Knitted Gifts esitilattu ja saapuu syyskuussa ja Novitankin tilata paukautin. Novitaa olen miettinyt tilata jo kuukausia, mutta halusin odottaa muuttoa, ettei vaan lehti menisi väärään paikkaan osoitteen muuttuessa. Novitaa odotan mielenkiinnolla, koska siitä on viime aikoina puhuttu blogeissa paljon aika paljon, eikä aina niin kovin positiivisessa mielessä. Ja on tietenkin jännää nähdä, miten kauan tuleminen kestää, kun siinä on ollut monella tilaajalla paljon ongelmia.

Kutomissaralla on päätyönä tulossa toppi, siinä sivussa parit sukat ja tietenkin koko joukko UFOja on odottamassa parempia hetkiä. Surffailu on kyllä vienyt paljon aikaa ja kodin organisoiminen myös, mutta eiköhän tästä päästä vielä kunnon vauhtiin syksyn ja talven tullen ... tai sitten istutaan ompelukoneen käyttöohje kädessä ja revitään hiuksia :-). Suunnitelmissa on jämä- ja tekokuitulankaprojekti lankamyllyä apuna käyttäen, mutta siitä tarkemmin myöshemmin piene testikokeilun jälkeen.

SNY-saralla mietintämyssy alkaa suoltamaan ideoita ja shoppailuakin on jo tehty. Toivottavasti en sotkenut oman SNY:ni suunnitelmia kovasti uusilla hankinnoillani ja tilauksillani :-o! ... voi räkä, pikkumies päätti olla nukkumati ja sotki kaikki minun suunitelmani ... pakko mennä taas!

tiistaina, elokuuta 01, 2006

Kuitenkin valmiiksi

Vietettiin viikonloppuna muutama tunti pojan nukkuessa katsomalla Kummisetä -filmejä DVD:ltä, tietenkin jo noin sadanteen kertaan ja aina ne on yhtä vaikuttavia, ja sain kuin sainkin kesäneuleen valmiiksi jo toissapäivänä.



Möykkyneule
Lanka: vyötteetön kirpputorilöyty
Puikot: 3, vaikka ohjepuikot olisivatkin paljon paksummat
Ohje: Ullan loistava ylösalaisinraglan, jota tulen käyttämään yhä uudestaan ja uudestaan
Muutin raglankavennukset reiättömiksi, ja tein vartaloon kavennuksia ja levennyksiä täysin oman mielen mukaan. Tosin sovitin neuletta aina välillä ja vertasin aiemmin tekemääni jämälankaneuleeseen. Hihoihin tein vain pienet resorit. Neule on tosi painava, veikkaan tuollaista 700g, ja laskeutuu kauniisti. Tarkkaa painoa en voi vielä antaa ja laittaa langanmenekkiin, kun en löydä keittiövaakaani :-(. Poika leikki sillä jossain vaiheessa muuttoa ja minä piilotin sen niin hyvin, että sitä ei löydy!

Eilen sain vasempaan etusormeeni pahvista haavan, joka on kutomisteknisesti juuri niin strategisessa paikassa, ettei kutominen onnistu :-(. Ilman laastaria ei vielä voi ja laastarin kanssa tarttuu lanka aina siihen inhottavasti. Mutta lankahullu käsityöläinen ei jää missään tapauksessa sormi suuhun, vaan ottaa virkkuukoukun käteensä ja jatkaa viime kesänä aloitettua kesäreppua, vaikka Esther huutelikin kutsuhuutoja vienosti.

Uudessa kodissa on muuten joku kummitus, joka hajottaa kaikki uudet koneet ja pistää sähköt ihan vinksalleen! Meiltä on puolentoista viikon aikana hajonnut tai ei toiminut alun perinkään yksi uusi mikroaaltouuni ja sat-boksi, ja muutenkin sähköjutut pelleilevät. Välillä toimii telkkari lisälaitteineen makuuhuoneessa ja hetken päästä ei ollenkaan ja välillä temppuilevat koneet olohuoneessa! Digiboksi toimi miten halusi, mutta se taisi johtua kyllä enemmän huonosta sijainnista, mutta lopulta sekin heittäytyi kokonaan toimimattomaksi ja joutuu myyntiin. Tällä hetkellä toimivat kaikki paikalla olevat suunnilleen, tosin matonpesukone kyllä heitti veivin ainakin tilapäisesti eilen. Mies-raukka on saanut paljon harmaita hiuksia koettaessaan pysyä mukana korjausyritysten kanssa :-(.

Sitten taas ruotuun ja käsitöihin. Kun saan sormen paranneltua, joka varmaan onneksi tapahtuu aika nopeasti, olisi taas varmaankin topin aika. Parit sukat ovat vaiheessa ja niitä tehdään välitöinä, mutta uusi isompi työ pitäisi saada puikoille. Mallia ja lankaa en ole vielä valinnut, mutta molempiin löytyy varmasti ratkaisu pienen penkomisurakan jälkeen. Muutakin hommaa ja järjestelyä kyllä vielä riittää ja hirveä silitysurakkakin odottaa tekijää, mutta aion varastaa kyllä jossain vaiheessa aikaa uuden neuletyön aloitukselle.

SNY on alkanut ja viestit sinkoilevat suuntaan ja toiseen. Edessä on 4 kuukautta jännitystä ja kivaa puuhastelua. Yritän saada SNY-napin näkymään sivupalkissa hetken päästä.