perjantaina, maaliskuuta 28, 2008

Aurinko paistaa!

Juu, kevät on palannut takaisin lumisateitten jälkeen ja kyllä on ihanaa! Heti piti olla pihalla touhuamassa pienen miehen kanssa ja aloiteltiin jo ihan vähän pihahommiakin. Huomenna laitetaan ulos pieneen siirreltävään kasvihuoneeseen kaikenlaisia siemeniä kasvamaan.

Pääsiäisen touhuissa syntyneet värjäilyt ovat kerillä ja ensimmäinen kerä on päässyt puikoillekkin. Vihreällä aloitin ja odotin jännityksellä, millainen kuvio värjäyksestä syntyy. Hyvältä näyttää ja tulosta pian, kun sukat ovat valmiit.
Langat on taas värjätty pääsiäisperinteitten mukaisesti munien värjäykseen tarkoitettavilla elintarvikeväreillä, joitten jämiä ei voi heittää hukkaan :-). Kokeilin sekoittaa vähän värejä ja vihreissä näkyy aika hyvin tulos. Sekoittelua tekisi mieli tehdä enemmänkin, mutta ensin on pakko kutoa lankoja vähän vähemmäksi. Edellisen postauksen makkarat olivat vyyhdit sukkahousuissa menossa kuivausrumpuun, koska en jaksanut odottaa vyyhtien kuivumista muuten. Hyvin onnistui, vaikka loppukuivaus olikin pakko tehdä patterilla.
Tarpeeseen tehdyt säärystimet, kun kaikkien pyjamien lahkeet ovat lyhentyneet 3/4-mittaisiksi kuivausrummussa. Lankana Regian sukkalanka normaalia isommilla puikoilla ja muuten stetsonmenetelmällä tehty . Tosi paljon käytössä ovat olleet ja hyviksi havaittu.
Tästä "baskerista" olen innostunut kovasti :-). Erittäin nopeaa kutoa ja mielenkiintoista seurata etenemistä, tosin vähän hirvittää, tuleeko lopputuloksesta oikea, kun menin vaihtamaan langat. Mr. Greenjeans on myös valmis, mutta päättelemättä ja nappi etsimättä, ja siitä tuli todella onnistunut, vaikka pelkäsin siitä tulevan susi, kun puuvillalanka venyy ja paukkuu. Startitis yrittää vallata edelleenkin, mutta baskeria lukuunottamatta en ole tainnut aloittaa uusi töitä ja kun päättelykeiju saapuu taloon, saan yhden valmiitten joukkoon. Kutomisinto on taas palannut ja tämänhetkiset työt tuntuvat oikein mukavilta.

1 kommentti:

Katiija kirjoitti...

tiiäkkös, nyt särkee jalkoja niin turkasesti... auts ja voih... mutta muksut on tyytyväisinä nukkumassa ja huomenna EI grillata ainakaan ulkona :D