tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

Talvella liivityttää

Meillä on tullut tällaista outoa ilmiötä puolesta päivästä saakka ja nyt taloudessa on yksi kappale ikiliikkujia, jotka eivät meinaa pysyä nahoissaan. Lupasin, että heti kun olen koneella valmis, menemme pihalle touhuamaan. Nautin kyllä aiemman parin viikon kevätkeleistäkin tosi paljon, mutta kyllä nyt talvella saa olla luntakin, jos ei sitä nyt ihan toukokuulle saakka riitä.
En ollut Hamsterikuukauden aikana täysin saamaton, vaikka blogiin en kerinnytkään kuin kääntymään. Liivit olivat kuukauden teema ja nehän ovatkin taas erittäin muodikkaita.
Arkinen farkkuliivi
Lanka: Froteetyyppisiä pehmeitä jämäkeriä
Malli: Moda 2/2007
Puikot: 3,5
Ohjetta muuteltu rankasti. Alaosan leveä joustinneulekaitale pois, kudottu pyörönä ja kaula-aukkoa isonnettu. Tarkoitettu ihan tuikitavalliseksi arkivaatteeksi. Jälki ei ole mitenkään erityisen tasaista, koska langat olivat hankalia kutoa ja paksuussissakin oli isoja eroja.

Punainen Jussiliivi

Lanka: Novitan Jussi

Malli: Moda 2/2007, idea Helmikseltä , joka teki vuosi sitten samanlaisen

Puikot: 3,5

Tämän kanssa oli takkuamista! Ensin kiertyi aloitus, sitten tein liivin valmiiksi toista hihansuuta ja kaulusresoria vaille, ennenkuin kokeilin liivin, jolloin totesin sen olevan aivan liian iso! Ja näin käy tutulla langalla, jonka neulontajäljen pitäisi olla selkäytimessä! Purin hampaat yhteen ja purin koko höskän ja kudoin uudestaan, hyvä minä. Ennen olisin jättänyt ison tekeleen kaappiin käyttämättömäksi, mutta nyt se pääsee käyttöön. Pyörönä kudottu, muuten muistaakseni ohjeitten mukaan. Vyö neulemyllyllä tehty ja kierretty. Minähän lupasin, että virkattuja kaulaliinoja tulee enemmänkin. Seuraavaksi käsittelyyn pääsivät jo vuosia sitten ostetut Novitan kampanjalangat Helenit. Tuli taas kaunis ja varmasti pidettävä ja langat menivät kivasti loppuun ja ihan jämät pääsevät tarhaan askartelumateriaaliksi. Menehune Cobblestone

Lanka: Koolaidattua Opalia

Malli: täältä

Ihanan helppo ja nopeasti ulkoaopittava malli, jota voi tehdä elokuvissakin. Lanka sopii malliin hyvin. Näitä tulee varmaankin vielä joskus lisää ... tosin jonossa on vielä niin monta muutakin sataa mallia, että katsotaan, minä vuonna :-).

Lankahamstereitten tulokseksi sain 1121 grammaa eli kilon tavoite ylittyi. Sain myös jämäkeriä pois, joka oli myös tavoitteena.

Hamstereitten jälkeen on taas vaivannut pahanlaatuinen startitis ja puikoilla on uutena Mr Greenjeans , Baccarat Player , SockenKreativListen Komet-sukat, sniikkerit Regian Pompon-langasta ja aloituksessa Secret Shell -sukat . Ai niin, ja aloitinhan minä tilanteen pakoittamana tänä aamuna Regian sukkalangasta säärystimetkin kotikäyttöön, kun kuivausrumpu on kutistanut kaikki pyjamahousut 3/4-mittaisiksi. Olen myös aloittanut kanatehtaan pääsiäistä varten, mutta siinä auttaa Mr Brother , jonka kanssa olen taas vaihteeksi vähän sotajalalla :-(. Se kun ei halua ommella niin kuin minä haluan ja sekoittaa lankoja ja tekee muuta mukavaa.

2 kommenttia:

villanne kirjoitti...

Kauniita neuleita olet neulonut!

Cate kirjoitti...

Voi kun kauniit sävyt tuossa huivissa, tosi "harmoninen" työ. Sain inspiraation - samanlainen tehtävien alati kasvavalle listalle.
Osaatko muuten neuvoa, miten bloggerissa saa näkyviin noita nappeja, esim. Lankahamsterit, Langaton lokakuu jne? Olen aloitteleva Bloggerin käyttäjä, ja nyt on kyllä oma pää aivan tiltissä noiden yhteisprojekti- ja muiden nappien suhteen. Missä kohtaa asetusten muokkauksessa se pitää tehdä? Ts. mitä valitsen sivuelementiksi? Yritin yhtä nappia saada kopsattua, ja siitä tuli hervottoman kokoinen.