tiistaina, maaliskuuta 18, 2008

Sukkakysely

Neulontai kyseli blogissaan sukkajuttuja ja kyllähän nyt minunkin on pakko vastata omalta oslatani, kun sukkia on aina puikoilla. Tässä kuvassa ehkä kaikki tällä hetkellä olevat sukkajutut, tosin kyllä siniraidalliset eivät ole sukat vaan säärystimet, mutta kun nyt ovat melkein kuin sukat ja sukkalangasta tehdyt, pääsivät kavereitten suraan kuvaan.

Sitten kyselyyn (kysymykset neulontailta):
- alkaako sukan neulominen sukkavajeesta, langasta..? onko sukkapari välityö? : minulla on aina vähintään yksi sukkapari tulossa, nykyisin yleensä yksi tavallista sielää odotustilanteisiin mukaan odotettavaksi ja pimeässä kudottavaksi ja toinen vähän hankalampi kuvio. Kudon ihan sekaisin miten miellyttää, välillä idea tulee langasta, välillä haluan lahjoa jotakuta, välillä joku malli iskee.
-sukkajemmaatko pahan päivän varalle vai päätyvätkö ne suoraan jalkaan? : jemmaan osan sukista mahdollisiksi lahjoiksi ja muuten suoraan jalkaan
- minkälaisia sukkia teet mieluiten – palmikoita, pitsiä, taviksia? : teen ihan kaikenlaisia sukkia, myös paljon tavallisia sileitä, jos lanka on jo itsestään kovin kirjava
-minkälaisesta langasta pidät ja miksi? podetko toisen sukan syndroomaa? : tykkään saksalaisista ohuista sukkalangoista eniten, amerikkalaisia en ole vielä kokeillut ja kyllä Novitakin kelpaa, varsinkin raidat ovat mukavaa piristystä. Toisen sukan aloitan yleensä suoraan ensimmäisen perään ei kovin pahoja syndroomia ei ole :-)
-ohjeesta vai omasta päästä ja otatko silmukkamäärät otsatukan alta? : tavalliset otsatukan alta yleensä, muut ohjeesta enkä todellakaan osaa keksiä mitään ihania malleja omasta päästä, nyyh
-minkälainen kantapää? miksi juuri se? : nykyisin useinmiten lyhennetyin kerroksin tehty, Ullan ohjeella, joskus myös perinteinen lappukantapää. Muitakin hienouksia olisi tarkoitus opetella, mutta kun ei kerkiä. Jotenkin vaan lyhennetty tuntuu helpoimmalta.
-tavallisena vai takaperin neulottuna? oletko koittanut molemminpäin? : sekä että, enemmän perinteisesti sukanvarresta aloitettuna, mutta jos lankaa on naftisti tai haluan käyttää langan loppuun, aloitus varpaista. Mitään niksejä tai kikkoja en osaa, kunhan vaan kudon.

Viime päivinä on tullut kudottua aivan älyttömän vähän ja syynä siihen on ompelukone. Minä olen kirjonut ja ommellut niin, että silmissä vilisee! Eikä valmiita töitä kuitenkaan tullut kovinkaan monta. Kirjonta vie aivan mielettömän paljon aikaa, kun kaikki kuvat pitää ensin koekirjoa ja katsoa, onko niistä mihinkään. Minulle tulee siinä myös usein kaikenlaisia virheitä ja homma on tehtävä uudestaan yms. No, poika on iloinen uusista vaatteistaan ja se on tärkeintä. Yritän muistaa kuvata niitä joku päivä.

Ei kommentteja: