maanantaina, kesäkuuta 13, 2005

Edistystä ja valinnan vaikeus

Hiekkalaatikkotopiksi nimittämäni toppi tuli viikonloppuna valmiiksi. Se tuntui tehdessä siltä, ettei se valmistu ikinä, koska lanka oli aika ohutta ja puikot vain numeroa 3, mutta ihan kivasti se sitten tulikin lopulta valmiiksi. Lankaa oli kiva kutoa, vaikka se olikin tosi liukasta ja omakerityt ovat aina vähän hankalampia kutoa, koska pitää olla tarkkana, että ottaa kaikki langansäikeet mukaan. Tässä työssä sillä ei kyllä ollut niin väliä, koska yksi lanka oli jo itsessäänkin efektilanka, josta tuli tasaisin välimatkoin säie ulos. Minulla oli kerittynä kerään 5 eri lankaa, 2 säiettä mustaa sekoitelankaa, 2 säiettä kirpputorilta löydettyä Finlaysonin puuvillalankaa ja yksi säie sitä mustaa efektilankaa. Käden ja pääntien reunukset virkkasin pörrölangalla, ja siitä tulikin oikein hyvä ja sopiva malliin. Mallin otin Anika-lehden numerosta 1/05, tosin se oli tehty raidallisena ja yksi raita oli aina pörrölankaa.

Pelkäsin kutomisvaiheessa, että topista tulisi liian kapea, mutta onneksi en alkanut purkamaan kuitenkaan, koska muuten minulle olisi taas käynyt perusvirheeni eli neule olisi ollut lian iso. Nyt toppi istuu tosi kauniisti ja on juuri sopiva. Se joku aika sitten valmistunut pinkki toppi lähtee kiertoon, koska huomasin jo ensimmäisessä käytössä, että se oli auttamattomasti liian leveä minulle. Onneksi aina löytyy joku, jolle toppi sopii paremmin ja lankoja kyllä riittää seuraaviinkin projekteihin.


Hiekkalaatikkotoppi valmiina.  Posted by Hello

Nyt olen sitten vähän oudossa tilanteessa, enkä tiedä, mitä aloittaisin! Mieli tekisi aloittaa sata työtä kerrallaan, mutta tämä parin kolmen keskeneräisen työn vauhti tuntuu minulle sopivalta. Nyt on kesken ristipistohääkortti ja sneakersukista ensimmäinen valmiina ja toisen saan varmaan tänän valmiiksi. Täytyy mennä penkomaan lankavarastoja ja tekemään mallitilkkuja, niin eiköhän se ongelma ratkea siinä. Joka tapauksessa aion aloittaa vähän vaativamman parin sukkia itselleni, mutta tarvitsen lisäksi yhden tai kaksi helpompaa työtä, joita voi tehdä aivottomana ja joita voi hyvin kuljetella mukana joka paikkaan.

Eilen oli megakirppis ja sääkin sateen uhkasta huolimatta mukava. Tosi kivaa oli ja myyjiä paljon, mutta yllättäen tulimme sieltä vain pienen pussukan kanssa kotiin. Löysin pienen pojan huoneeseen sopivan ristipistotyön ja viimeiseltä pöydältä vielä vanhalta mummolta 11 pyöröpuikot ja yhdistetyn puikko-/mallitilkkumittarin, ja maksoin yhteensä hurjat 5 Euroa. Ja puikoistakin vielä sattui olemaan reilusti yli puolet kokoja, joita minulla ei vielä ollut, joten hyvä kauppa oli. Lankoja oli muutamilla pöydillä, mutta en edes kysynyt hintoja, urhea minä! Yksi nyssykkä sinistä moniväripilkkuista lankaa kyllä kutkutti ja sen olisi varmasti saanut halvalla, mutta siinä oli monta kerää jotenkin hapsuuntunut (olisiko käynyt orava hakemassa pehmusteita), joten jätin senkin kysymättä. Ja lankojahan on riittävästi tässä talossa nytkin jo :-).

Löysin muuten viikolla shoppaillessani Ribbon X Back-toppiin sopivat siniset liivit, joissa saa jopa olkaimet ristiin taakse, ja nyt kesäasu on loistava. Ja viikonlopuksi on luvattu vielä helteitä, aah! Ostin muuten kokonaista 200g lankaakin, kun halvalla sai: 3 kerää vaalenapunaista pörrölankaa ja yhden kerän mustaa, joka pääsi jo toppiin. Vaaleanpunaista suunnittelen raidoiksi johonkin toppiin, koska muita vaalenpunaisia lankoja löytyy jo varastoistakin. Täytyykin lähteä penkomaan varastoja niin kauan kuin pieni tuholainen nukkuu.

2 kommenttia:

KirsiÄr kirjoitti...

Jaahas. Täälläkö sitä luvatonta toppitehdasta pidetään?! Jo toinen valmis toppi noin viikon sisään. tsk tsk!

Stricker kirjoitti...

Joo, ei tämä tehdas taida muuta suoltaa kuin toppeja ja sukkia :-). On ainakin nopeaa puuhaa ja saa käyttää sellaisiakin lankoja, joita ei ole niin kamalan paljoa varastoissa. Ja hei, nythän on kesä ja toppien kulta-aika :-).

Taidanpa aloittaa taas uuden topin ja tylsästi jopa samalla mallilla kuin viikonloppuna valmistunut. Ja lankakin jopa samantyylistä, mutta minkäs sitä mielihaluilleen voi :-).