perjantaina, kesäkuuta 03, 2005

Ponchoviritelmä ja uutta pukkaa

Sain eilen ponchon valmiiksi. Ja kävi juuri niin kuin arvelinkin sovittaessani sitä päälleni tuli heti aivan pakkopaita-olo ja mietin, miten ihmeessä sitä voi käyttää :-). Ohje löytyy täältä ja oli oikein simppeli ja mukavaa kutoa. Minun versioni on kyllä paljon isompikuvioinen kuin alkuperäinen mallinsa, mutta halusinkin kesäistä ja reikäistä :-).

Lankana mulla oli kaksi eri lankaa yhdeksi kudottuna. Suomalainen valkoinen Bella-puuvillalanka (joskus sata vuotta sitten Anttilan alennusmyynnistä ostettu) ja täkäläinen pinkki Amanda-puuvillasekoitelanka, joka löytyi kirpputorilta. Ja puikkoina olivat numeron 7 pyörö-Addit. No, jospa ponchoa tulisi joskus kuitenkin käytettyä, onhan se kivan kesäinen ja muodikas ja ah, mikä tärkeää, niin pinkki!.


Poncho valmiina hyvin laihaharteisen mallinuken päällä :-). Malli kyllä venyy ja paukkuu sen verran, että se istuu ihan hyvin minunkin päälläni, vaikken ole ollenkaan kapeaharteinen. Mallista saa kyllä tosi huonon kuvan tässä, mutta kyllä se vähän enemmän alkuperäiseltä päällä näyttää, kun pituudesta menee pois ja leveyttä tulee lisää. Koko on S ja pituutta vielä ihan vähän vähemmänkin, kun pelkäsin, että vaaleanpunainen lanka loppuu. No, sitä jäi tietenkin jonkun verran, mutta parempi niin. Posted by Hello

Ja koska taas valmistui työ, on viimeinkin aika aloittaa uusia töitä. Seuraavaksi teen Knittyn Ribbon XBackin keväällä alesta ostamastani tikapuulangasta. Väri on farkunsininen ja siinä on välillä häivähdys vihreää. Vähän kyllä mietityttää, että mitäköhän tuon topin alla pitää, mutta onhan niitä kaikenlaisia olkaimettomia versioita, vaikka en niistä kyllä erityisesti tykkääkkään. Mielenkiintoista nähdä, minkälainen topista tulee!


Mallitilkku (laittakaa rasti seinään!) Schachenmayrin Scaletta tikapuulangasta helmineuleella. Numeron 6 puikoilla tuli juuri oikean kokoinen mallitilkku, kyllä oli tuuria. Posted by Hello

4 kommenttia:

Terde kirjoitti...

Wau, miten näsäkännäköinen tuosta tuli! piti heti printata itsellekin tuo ohje ;D Jos vaikka esimerkkiksi siivittämänä tästä intoutuisi ponchoa tekemään...-Terde

Pirkko kirjoitti...

Voi kun ihana! Kauanko meni aikaa?

nanna kirjoitti...

Jaa, pitäisiköhän neuloa pontso täälläkin, vaikka olin aiemmin vannonut, että moista telttaa en päälleni pistä. Kivalta näyttää.

Stricker kirjoitti...

Kiitos kehuista!

Pirkko: Aloitin 18.5, mutta tein 3 pakkotyötä siinä välissä ja kudoin ihan vaan muutaman rivin ponchoa. Nopeasti sanoisin valmistuvan ja helppoa oli. Mallin oppi muutamassa rivissä ja rivejä oli helppo seurata. Mä uskoisin myös, että langan vaihtaminen on aika helppoa, koska reikien koko on enemmänkin makukysymys eikä kokokaan ole niin tärkeä.

Nanna: Mäkin kauan taistelin ponchotrendiä vastaan, mutta pakkohan se oli oma "pakkopaita" sitten vihdoinkin tehdä :-). Käyttökokemuksista voin raportoida vasta myöhemmin. Ajatus ponchosta, repusta, koirasta ja kannettavasta lapsesta yhdistelmänä tuntuu kyllä vähän mahdottomalta toteutettavalta :-).