maanantaina, kesäkuuta 06, 2005

Valmis toppi

Olin viikonloppuna ahkera ja sain eilen jo valmiiksi ... kolmessa päivässä, tadaa ... Knittyssä olleen Ribbon X Back-topin. Lanka oli nopeaa neuloa ja jälki oikein kivaa. Kiinnitin olkaimet hieman eri tavalla kuin ohjeessa sanottiin, mutta muuten olin ohjeelle uskollinen.

Niinkuin jo arvelinkin, on nauhalanka sen verran läpinäkyvää, että joudun tekemään etuosaan jonkun viritelmän käyttömukavuuden lisäämiseksi. Mietin, josko ompelisin sinne jotain vuoreksi. Pikkutopista tulee varmaan kiva hellepäivien kaveri ja väri sopii hyvin kaikenlaisiin farkkujuttuihin ja on muutenkin sopiva minun kesävaatteisiini.


Valmis Ribbon X Back Scachenmayrin Scaletta tikapuulangasta. Koko on S ja istuu hyvin. Posted by Hello

Mieli tekisi aloittaa heti perään joku toinen toppi, mutta jospa sitä tekisi ensin sen hiekkalaatikkotopin valmiiksi. Sukkamania myös iski jälleen ja aloitin eilen ebay-langasta sneakersukat itselleni, väri kaunis luonnonvalkoinen ja langassa on mukana yksi kiva möykkyinen froteesäie, joten jäljestä tulee mukavan epätasaista.

Ilmoittauduin myös mukaan Mustersocken Knitalong-postituslistalle ja sain sieltä heti ison määrän mitä ihanampia sukkien malleja. Olen niitä jo kuolannut monessa eri blogissa ja vihdoin sain liityttyä mukaan. On välillä topsi kiva kutoa muitakin kuin perusmallia olevia sukkia ja lankavarastoista löytyy paljon juuri kuviomallisukkiin sopivia lankoja.

7 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

hyvännäköinen toppi, täytyy lisätä se toteutuslistalle:)

Stricker kirjoitti...

Kiitos, oli kiva ja nopea kutoa ja tuollainen nauha- tai tikapuulanka ideaali mallille. Mulla meni vaan 2,5 kerää, eli tosi vähän lankaa tarvitsee. Ja noille langoille ei aina ole niin helppo löytää mukavaa mallia. Mulle jäi vielä aika monta kerää, joten pitää vielä keksiä lisää käyttötarkoitustakin :-).

Pirkko kirjoitti...

Oih, mun tekisi kyl myös mieli liittyä tuolle sukkalistalle, kun olen tämmöinen intohimoinen sukkailija ja lisäksi olis kiva kyl olla edes yhdellä saksankielisellä listalla. Tuleeks sielt paljon viestejä? Kieli ei oo ongelma kun olen itsekin asunut Saksassa.

Stricker kirjoitti...

Tuleehan niitä aika paljon, mutta ainahan ne saa tulemaan joko koosteina tai jotkut tekevät sitäkin, että he laittavat itsensä "eiviestejä"- tai "tärkeätviestit"-tilaan ja näin säilyy postiloota tyhjänä, jos ei jaksa keskusteluja seurata.

Asiallista viestittelyä tuntuu ainakin näin kahden päivän kokemuksella olevan ja mallit ovat iiiiiiiiiiiiiiiihania! Varsinkin huhtikuussa ilmestynyt Balticum- sukan ohje on tosi kiva.

Suosittelen liittymistä, kun kielikään ei ole este. Ja osasta ohjeista on muuten myös listalla englanninkieliset käännökset suoraan, koska listalla on paljon muunmaalaisiakin jäseniä.

Jos ilman erillistä liittymistä haluat seurata saksankielistä käsityötouhua, voin suositella tuolla mun linkeissäkin olevaa Handarbeitsclub:ia. On vapaamuotoinen foorumi, jossa keskustellaan käsitöitten kaikista muodoista omilla palstoillaan. Neulominen on aivan ykkönen ja sukat vallalla ja pahasti :-). Siellä julkaisee foorumin perustaja joka kuukausi uuden sukkamallin ohjeen. Ja ne ovat sieltä helposti löydettävissä (Stricken, Sockenmuster des Monats) ja printattavissa. Muutenkin ohjeita löytyy paljon Anleitungen-kohdasta. Tosi kivaa porukkaa ja neuvoja saa kädenkäänteessä, jos on ongelmia.

Pirkko kirjoitti...

Kiitos näistä tiedoista! Taidanpa jossain vaiheessa sitten liittyä tuonne listalle ja käsityöklubissa täytyy ilman muuta käydä kurkkimassa. Onneks isot lapset on huomenna aamulla kerhossa, niin saa äiti surffailla hyvällä omallatunnolla...

merja kirjoitti...

hienon topin oot tehny;D

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuta ku "paikkataskut" ompelet tuohon strategisten kohtien päälle ;)

ei mutta on se just semmosen arkikäyttövaatteen näköne, että farkkuihmisenä täytynee itekin tuommoseen innostua