torstaina, heinäkuuta 28, 2005

Kerrankin oikein tyytyväinen

Nyt on sitten toppi silitetty ja punnittu ja julistettu lopullisesti valmiiksi! Ja olen siihen oikein tyytyväinen. Lanka loppui suunnilleen puoli metriä ennen valmistumista, mutta löysin varastoista yhden vaaleansinisen puuvillalangan, jolla tein loput sentit toisesta olkaimesta ja jolla kiinnittelin olkaimet. Toppi on oikein sopiva ja istuva ja sen verran paksu, että sitä voi pitää ilman liivejäkin halutessaan. Kiva kesävaate siitä tuli ja varmasti tulee pidettyä!


Malli: Verena-lehden virkkausextra 2/05, malli 9 pidennettynä.
Koko: 36/38.
Lanka: 250g Anchor Magicline nr7 kiwigrün.
Virkkuukoukku: 3. Posted by Picasa

Olen myös pari päivää askarrellut taas Fimosta koruja tuliaisiksi lomalle, ja anopin tilaama setti tulikin jo valmiiksi. Hän halusi lyhyen ketjun, jota voi pitää paitapuseron kanssa ja korvakorut. Jämähelmistä tein vielä rannekorunkin. Muitakin koruja sain eilen melkein valmiiksi, mutta kuvia en kerinnyt vielä ottaa.


Fimosetti farkkujen ja paitapuseron kanssa käytettäväksi. Väri on hieman tummempi oikeasti ja korviksia ei tietenkään käytetä kaulaketjussa kiinni :-). Posted by Picasa

Keskeneräisiä töitä on edelleen ... raks raks raks yrittää laskea epätoivoisesti raks raks raks ... kokonaista 6 kpl, enkä tiedä, saanko mitään valmiiksi ennen kuun loppua ja loman alkua. Uutena aloitin siitä oudosta UFO-topista vapautuneesta pörrölangasta kaulaliinan, joka edistyykin nopeasti ja siitä taitaa tullakin ihan ok juttu.

Yritän keritä vielä ilmoittautua ennen lomille lähtöä, mutta katsotaan miten käy. Minun piti kerrankin aloittaa pakkailut ajoissa ja tehdä valmisteluja rauhassa, mutta niin siinä taitaa taas käydä, että pakkaan viime tingassa yötä myöten ja kiroan taas sadannen kerran, että miksi ihmeessä en osaa tehdä sitä hommaa ajoissa :-).

Edit: Hui, kymppitonni menee ihan just rikki! Kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille! Hmm, ehkä minäkin keksin vielä lomien jälkeen jonkun kivan yllärin jollekin onnekkaalle lukijalle.

12 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Kaunis toppi, pidän noista väreistä.

DistantKnitter kirjoitti...

Ylläriä? Minä olin nro 10 tuhatta. Jipii!
Toppi näyttää kivalta, samoin helmet. Saako udella tarkempia valmistusohjeita? Pyöritätkö käsissäsi ja saat noin tasakokoisia? Ja millä teet reiän? Puikolla? :)

laurakoo kirjoitti...

Ui, miten kiva toppi! Ja sievä on anopin korusettikin.

Stricker kirjoitti...

Irene: kiitos, mustakin värit ovat kivat ja kuva vielä haalistaa niitä vähän.

Distantknitter: Sehän sopii hyvin, kun muutenkin saat pakettia "tiedät-kyllä-missä-merkeissä". Onneksi olkoon, olette juuri voittaneet jonkun pienen yllärin, jonka toimitamme myöhemmin :-). Kiitos vaan kehuista sullekin.
Helmet pyöritellään käsissä ja eivät todellakaan ole tasakokoisia yrityksestä huolimatta. Mä teen aina tahallaan liikaa, niin voi valita sitten tasakokoisimpia. Ja teen aina niin, että laitan keskelle isompia ja siitä sitten molemmille puolille vuorotellen samankokiisia, niin kokoero ei niin näy. Reiät teen siihen tarkoitukseen tarkoitetulla piikillä, jonka olen ostanut askartelukaupasta. Se on kuin paksu tylpähkö parsinneula muovituella.

Laura: kiitos kehuista, ne aina lämmittävät!

Meeri kirjoitti...

Hieno toppi! Ei helmetkään pöllömpiä ole, vaikka sinisen ystävä en olekaan.

mursuliina kirjoitti...

toppi on jo valmis?!? nopsaa toimintaa :)

Sirpale kirjoitti...

Topista tuli todella kaunis =-)

Anonyymi kirjoitti...

Ilmoittaudunpa minäkin blogisi lukijaksi! Itsellä jäi käsityöt noin puoleksi vuodeksi, mutta nyt innostus taas nostaa päätään. Blogiasi on tosi kiva lueskella ja hienoja töitä olet tehnyt! Varsinkin nuo helmet on minun makuun...
t.Minna

Vilukissa kirjoitti...

Väänsin jonkinnäköisen ohjeen siihen ponchoon. Löytyy blogista omana postauksenaan. Toivon, että siitä saa selvää. On muuten todella kivan mallinen toppi.

JaanaV kirjoitti...

Upea toppi! Minä myös pidän sen väriesitä.

Stricker kirjoitti...

Johanna: Kiitos, minäkin olen oppinut vasta vanhoilla päivillä sinisen ystäväksi, enkä enää osaa olla ilman sitä :-).

Mursuliina: No, kyllä siihen taisi viikon verran mennä ja vielä kerran purinkin kolmanneksen, mutta en kyllä tainnut paljoa muuta kutoakkaan :-)

Sirpale: Kiitos myös sinullekin kehuista! Kerrankin jotain erityisen kaunista minultakin :-).

Minna: kiva kuulla, että blogi miellyttää. Minusta itsestäni aina tuntuu, että muitten työt ja blogit ovat jotain niin hienoa ja ihmeellistä ja omat jutut ihan tavallista ja tylsää :-). Nämä minun koruni ovat aika peruskamaa, mutta eiköhän niitä tule pidettyä kuitenkin. Ei minussa sellaisia taiteellisia lahjoja ole kuin esim. Ninnillä, jonka työt ovat todella upeita. Mutta yritetään kuitenkin ja hauskaa tuon Fimon kanssa askartelu joka tapauksessa on.

Vilukissa: kiitos kehuista ja vielä kerran kiitos ponchon ohjeesta.

Jaanav: kiitos, värit ovat todellakin kivan vedensävyiset ja moneen muuhun väriin sopivat.

Marika kirjoitti...

Tosi ihanan topin olet saanut aikaiseksi!