tiistaina, heinäkuuta 26, 2005

Kirjaesittely ja shoppailua

Loppuviikosta saapui se sitten jo mainostamani ihanuus, josta löytyy tosi kivoja ideoita kodin koristeeksi ja pikkulahjoiksi.


Täältä löytyy vaikka mitä ihanuuksia kaikilla mahdollisilla tyyleillä.  Posted by Picasa

Monenlaisten kuviopannulappujen lisäksi löytyy myös monenlaisia pintaneuleita, erilaisia palmikoita ja tietenkin monenlaisia kirjoneuleita. On inkatyyliä, arantyyliä ja vaikka mitä muuta. Pannulapuissa on käytetty sekä virkkausta että neulomista.


Olisko tarpeeksi kesäistä keittiöön :-)? Posted by Picasa

Ennen kirjan ostoa yritin selvittää, mikä pannulappukirjoista olisi paras yleisteos ja sain tästä kirjasta hurjasti kehuja, joten se se oli ostettava. Loman jälkeen alkaa sitten pannulapputehtailu ja joululahjasuunnitelmatkin menivät aivan uusiksi :-). Kaiken kaikkiaan hyvä ostos!

Magicline-toppi on melkein valmis, vaikka jouduinkin purkamaan lähes kolmasosan, kun totesin, ettei lanka riitä :-(. Laskin ihan hullusti, että kaksi kerää lankaa on 200g ja kun huomasin virheeni ja sen seikan, että tarvitsen loppuun 150g lankaa, oli pakko purkaa. Migreenihuuruissa tuollaisiakin virheitä voi syntyä, oli meinaan ennätykselliset kaksi päivää viime viikolla mikkihiiri kylässä, auts :-(. Vielä olkaimet valmiiksi ja langanpäät päätellyksi, niin sitten toppi on valmis. Ja voin kertoa jo nyt, että olen oikein tyytyväinen toppiin.

Muihin töihin ei ole tullut mainittavaa edistystä ja aloitin tietenkin vielä yhdet sneakersukatkin. Se outo pörrötoppi, jonka aloitin jo aikaa sitten, joutui sen pörrölangan osalta myös purkutuomiolle. Mitäköhän minulla on siinäkin ollut taas ajatuksena, koska eihän sellaista voisi pitää??? Nyt topista tulee siis ihan tavallinen ja pörrölanka menee jonkun paksun mustan langan kaveriksi huiviksi. Tosin kyllä mietin, tuleeko sitäkään pidettyä, mutta kokeilen nyt ainakin, miltä jälki näyttää.

Olin eilen pienen miehen kanssa alennusmyynnin aloituksessa. Lähdettiin ex tempore, kun pieni mies oli nukkunut taas mielettömän huonosti, koko muu perhe tietenkin myös siinä sivussa valveilla, ja herännyt kukonlaulun aikaan, joten ajattelin meidän tarvitsevan äksöniä. Se olikin kannattava reissu! Heti toisessa liikkeessä, nimittäin täällä ja vielä varastomyymäläsellaisessa, oli mahtavia tarjouksia ja oltiin juuri ovien avauduttua tunkemassa sinne. Kaikki yläosat 3 erkkiä, kaikki housut 5 erkkiä, alusvaatteet ja bikinit kaikki osat 1 erkki yms. Ja kaiken kruununa: kaikki naisten takit ja bleiserit 10 erkkiä! Ja minähän sitten vähän ostin :-). Kokonaista 4 takkia tuli mukaan!

Kaiken huippuna takkirivistön vieressä oli nahkatakkeja, joissa oli hurjan paljon korkempia hintoja, mutta ajattelin kuitenkin kokeilla, josko sieltä sopisi joku. Ja heti löytyi aivan ihana tummanruskea pusakkamallinen lyhyt takki, joka istui kuin valettu. Menin sitten rohkeasti kysymään myyjältä, josko sekin olisi niitä tarjoustakkeja ja sain myöntävän vastauksen. Kassalla kyllä myyjä nikotteli pahasti ja sanoi, etteivät nahkatakit kuulu tietenkään tarjoukseen, mutta selitin saaneeni tietyltä myyjältä toisen vastauksen ja niinpä kassantäti vähän soitteli ja minä sain takin pilkkahintaan :-). Muut takit ovat myös aivan ihania, beige farkkutakki ja oliivinvärinen ja musta mikrokangastakki, joissa on miljoona taskua ja jotka ovat Keski-Euroopan syksyyn ja talveen erinomaisia. Oliivi tulee parempaan käyttöön ja musta arkisemmaksi. Laskin alkuperäisistä hinnoista, että olisin joutunut pulittamaan takeista reilusti yli 500 erkkiä, ja nyt maksoin 40 erkkiä! Pari pikkujuttua vielä ostin, mutta ne kyllä kalpenivat noitten megalöytöjen rinnalla.

Sunnuntaina tehtiin muuten reissu tänne ja kivaa oli. Pieni mies oli aivan innoissaan eläimistä ja kertoo vieläkin vauvaelefantista juttuja :-). Se olikin kyllä aivan ihana, kylttien mukaan kesäkuun alussa syntynyt.

Seuraava postaus taitaakin sitten olla viimeinen ennen lomia ja silloin saan toivottavasti esitellä myös ainakin yhden valmiin työn. Minulla on jo hirveä miettiminen päällä, mitä kaikkea otan kutomismielessä lomalle mukaan. Todennäköisesti otan mukaan useamman kerän sukkalankoja ja ehkä jo aloitetun virkatun repun ja langat vielä toiseen. Ja saahan sitä lankaa sitten Suomesta ostettuakin, sehän on yksi matkan päätarkoituskin :-)! Nyt voisitte lopettaa hiljalleen sen tarjouslankojen hamstraamisen ja jättää minullekin vähän hyllyihin. Samosta varsinkin olisi saatava siihen Rogueen.

5 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Iloista keikkaa Suomeen! Me tullaan syyskuun alussa joten jata nyt edes jotain lankoja meillekin! :)

Turvallista matkaa ja iloisia neulehetkia ;)

Kati kirjoitti...

pssssssssssssst...laitatko mulle maili osoitteesi, ois yjs oikku juttu ;)

Jaana kirjoitti...

Ihanalle vaikuttaa tuo kirja.
Ja tervetuloa Suomeen, mä en ainakaan oo hamstrannu vielä lankaa yhtään.. ;)

Kati vielä kirjoitti...

REPS! Nuo mun kirjoitus virheet edellisessä, hih hih =D

Stricker kirjoitti...

Tuulia: kiitos toivotteluista! ja kyllä lupaan jättää lankoja sinullekin ... ainakin kaikkia epäsopivia värejä ja kalliita lankoja :-). Tarjouslankoja en kyllä voi taata jättäväni hyllyihin.

Jaana: Joo, kirja on tosi kiva ja juuri tuollaisia pikkujuttuja on kiva tehdä ja antaa lahjaksi. Kiitos, kun jätät mullekin lankoja ostettavaksi :-).