maanantaina, heinäkuuta 18, 2005

Toppia ja sukkaa

Kyllä on tosi tylsää, kun en saa mitään muuta aikaiseksi kuin lyhyitä sukkia ja toppeja, mutta ei näillä keleillä paljon muuta tarvitse ... tosin sukkiakaan ei kyllä tule paljoa käytettyä. Uusia töitä on tullut taas aloiteltua aivan villinä, toinen OSK ja virkattu toppi Magiclinesta, vaikka keskeneräisiäkin olisi vaikka kuinka. Huomaan nyt kesällä olevani tosi levoton kutoja. Yhden ja saman työn kutominen ei kiinnosta, joten on pakko olla erilaisia töitä kesken, että edes jonkin verran tulee kulutettua lankavarastoja.

Innostuin viime viikolla lopullisesti Roguestakin ja niinhän siinä kävi, että myös minä ostin ohjeen. Nyt etsin sitten kuumeisesti jotain vähän tavallista ohuempaa lankaa, koska näillä leveysasteilla ei todellakaan tarvitse edes talvella mitään kamalan paksuja neuleita. Taidan ostaa Suomesta Samos-lankaa ja kokeilla sillä, mutta sormia kutkuttele ostaa myös ebaysta jotain itse-kerittyä lankaa ja kokeilla sellaista myös toisena. Hullu olen kyllä, kun tällaisia suunnittelen, kun en meinaa lyhyistäkään lontoonkielisistä ohjeista päästä perille!

Sitten kuvia valmiista töistä.

Sneakersukat Lana Grossan puuvillalangasta Brazilia-reumuksella, koko 39 ja menossa lahjaksi. Posted by Picasa


Ensimmäinen toppi Anchorin kirjavasta Magicline-langasta. Kudottu joustinneuleena, malli oma sovellus. Halusin aika arkisen, farkkusortsien kanssa vaikka hiekkalaatikolla käytettävän neuleen, joka olisi riittävän paksu, mutta kuitenkin toppimallinen. Olen ihan tyytyväinen toppiin ja huomaan, että alan hiljalleen uskaltaa soveltaa malleja ja kokeilla omiakin versioita. Ehkä minä opin joskus ihan suunnittelemaan kokonaan omia mallejakin! Posted by Picasa

Nyt painun vintille penkomaan vaatekaappejani. Päätin nimittäin tehdä vihdoin jo kauan suunnittelemani operaation ja käyn kaikki vaatteeni läpi ja poistan sellaiset, joita en ole käyttänyt vuosiin, joihin en mahdu läheskään sisään ja jotka eivät muuten vaan ole suosikkeja. Olen kyllä aikamoinen hamsteri, ja jätän kaappeihin varmaan vaikka kuinka paljon sellaisiakin, joita voisi noilla säännöillä poistaa, mutta olen iloinen jokaisesta kaapista häipyvästä vaatteesta. Vaatetta meinaan on aivan mielettömästi ja käytettyä tulee suunnilleen samoja kauden suosikkeja.

9 kommenttia:

Anne kirjoitti...

koska olette tulossa suomeen? Nimittäin cittareissa näyttää olevan samokset euron kerä.. taitavat talveksi hävitä ainakin markettien hyllyiltä,mutta kai sitä jostain saa :)

Meeri kirjoitti...

Onpa kivan värinen ja näköinen toppi!

Stricker kirjoitti...

Anne: Parin viikon päästä tullaan, joten äläpäs osta niitä kaikki Cittareita ja muita liikkeitä tyhjäksi Samoksista :-).

Johanna: kiitos, aika kirjava se on, mutta saa ollakin sitten yksivärisen alaosan kanssa käytettäessä.

Anne kirjoitti...

mä poistun maasta torstaina muutamaksi päiväksi, ja muutenkin yritän kiertää kotimaan lankakaupat todella kaukaa seuraavat puoli vuotta ;) Mutta siis muuallahan saa shoppailla niin paljon kuin voi, tilaisuuksia ei ole usein. Eikös?

Anne kirjoitti...

ja unohtu sanoa että älä ainakaan lahteen poikkea. Aika tyhjäksi jäi hyllyt eilisen kierroksen jälkeen *nolo*

mursuliina kirjoitti...

pöööö!! tulinkin kurkkaamaan sun sukkatekeleitä. kauniit valkoiset pitsisukat sulla näkyykin olevan tekeillä. kiitos ullasukkavinkistä, jonka jätit uunituoreeseen blogiini. ihanat noi vaaleenpunaset caprit! mutta apua, onko jossain noin halpaa lankaa kuin anne sanoi?!? *juoksee jo vinhaa vauhtia kohti lahden sittaria, jonka anne taisi ehtiä tyhjentämään.....*

Tuulia kirjoitti...

tosi makeet sukat. :) kutittaa jo omia sormenpaita kun nakee naita vinkkeja sekalaisista tarjouksista suomen maalla....

Anne kirjoitti...

olisin sulle mursuliina jättänyt kommenttia, mutta sulle ei voi muut kuin bloggerin omistajat jättää viestiä..

Stricker kirjoitti...

Anne: joo, kaikki maailman lankakaupat voidaan tyhjentää, eihän sitä koskaan voi tietää, jos vaikka lampaat yllättäen kuolisivat sukupuuttoon :-).

Marsuliina: eipä kestä kiittämistä, neulojat auttavat toisiaan mielellän ja saavat myös itse apua muilta.

Tuulia: kiitos sukkakehuista! Kyllä varmaan osia mun sukkalangoista saa myös Suomestakin, mutta minähän olen myöskin ulkomaaneläjä :-).