tiistaina, heinäkuuta 05, 2005

Kuvaton väliaikatervehdys

Nyt ei ole vielä mitään näytettävää, mutta ehkä jo huomenna voin esitellä teille Soleil-versioni Kotiväki-langasta. Se on ollut kyllä ihan mielenkiintoinen projekti ja olen oikein tyytyväinen jälkeen. Olin tehnyt alussa tosi pahan laskuvirheen (loin 160 silmukan sijaan 210!), mutta juuri sen ansiosta topista taitaa tulla juuri passelin kokoinen :-). Sain eilen topin neulottua valmiiksi, päättelin langanpäät ja aloitin vielä reunojen virkkaustakin, mutta siitä ei tullut kovin siistiä. Tänään täytyy kostuttaa työ ja näyttää sille vähän silitysrautaa, niin saa reunatkin paremmin lopulliseen kokoonsa. Ja lankaa muuten jää aika paljonkin, sen verran riittoisaa Kotiväki on. Ihastuin lankaan muuten taas aivan täysin, kun sitä kudoin pitkän tauon jälkeen. Sitä pitää kyllä varmaan hamstrata pari kerää Suomesta.

Virkatussa repussa on pohja valmiina ja muutama kerros reunaakin, mutta kyllä on virkkaaminen hidasta ja kädet väsyvät tosi paljon. Toisaalta virkkaaminen on kivaa vastapainoa kutomiselle ja tilpehööriä ei tarvitse paljoa mukaan. Näytän seuraavalla kerralla myös kuvan vanhasta käytetystä repusta, vaikka totesin juuri eilen, että sille pitäisi näyttää taas vaihteekin pesukonettakin. Voin myös ottaa siitä mittoja ja kirjoittaa ehkä perusjutut sen virkkaamisesta, jos joku haluaa virkata samantyylisen. On kyllä ollut tosi mukava kesäkäytössä ja tosi helppo tehdä.

Eilen innostuin vihdoin kokeilemaan korun tekemistä Fimo-massasta. Tein myös helmiä silmukkamerkkeihin, mutta pieni mies heräsi vähän liian aikaisin, joten en kerinnyt saada niitä vielä valmiiksi. Yritän saada nekin tänään valmiiksi ja ottaa niistäkin kuvia seuraavaksi kerraksi. Tilasin vielä vähän lisää korumateriaalia, ja nyt sitä alkaakin olla kaikenlaisiin projekteihin riittävästi. Vähän kyllä mietityttää, että kuka niitä kaikkia koruja oikein käyttää, kun itse tulee vaihdettua koruja tosi harvoin nykyisin.

Kesä-Fifi taitaa päästä seuraavaksi uudeksi työksi puikoille, mutta lankaa en ole vielä valinnut. Seuraava pari sneaker-sukkia olisi myös kiva aloittaa ja eihän nyt ilman topintekelettä voi olla :-). Tänään saattaisivat tulla jo ne viime viikolla tilaamani ihanuuslangatkin, joten voisin aloittaa virkkaamaan niistä kirjavaa toppia joko täältä (ideenbox, häkeln) löytyvällä ohjeella tai sitten Verena-lehden kesänumeron virkkausliitteen jollain ohjeella.

Ei kommentteja: