tiistaina, lokakuuta 11, 2005

PP, kirppissaalis ja postille töitä

Vein tänään vaivaiset 4 pakettia postiin, eikä Neulovalle Ystävälleni menevä paketti ollut siellä vielä mukana ... kyllä sekin lähtee pian, oi ystäväiseni :-). Yksi kappale häälahjoja jo miljoona vuotta yhdessä olleelle parille, joilla on mielenkiintoinen patchwork-perhe ja ensimmäinen lapsenlapsikin ... ovat karvan verran yli nelikymppisiä. Onneksi sitä tulee kerättyä kotiin kaikkea kummallista, jota voi äkkiseltään antaa lahjaksi yllätystilanteissa :-). Yksi kappale liikepaketteja, yksi privaattivaihdon tulos täynnä lankaa ja muita herkkuja ja ne kauanodotetut vaihtosukat! Vaihtosukkien mukana menee myös lahjaa blogin kymmenelletuhannelle kävijälle, joka mukavasti sattui olemaan minun sukkaparini.

Viikonlopun kirppisreissu oli taas aikamoisen hyvä. Sää oli mahtava ja sekä myyjiä että ostajia tosi paljon. Nyt varmaan kirppistelyt vähän hiipuvatkin talven tullessa hiljalleen, koska kelit kylmenevät ja privaattimyyjät vähenevät, mutta kyllä me hyvällä kelillä varmaan talvellakin vielä kirppiksiä kierrellään.

Lankaa oli taas tarjolla tosi paljon, mutta monella pöydällä vaan kysyin hintaa, enkä ostanut edes kamelinkarvamohairia 50 sentillä kerä! Enkä joka kerta edes vaivautunut kysymään, edistystä minulle lankahamsterille. Mutta kyllä sitä lankaa tuli taas ostettua, samoin pojalle Fisher Pricen leluja ja Duploja, vaikka molempia ovat kaikki huoneet täynnä. Mutta kun hyvää merkkitavaraa löytyy halvalla, on pakko ostaa. Ja Duplo-laiva on kyllä ollut sunnuntaista lähtien tosi ahkerassa käytössä.

Lankavarasto kasvoi ensin kolmella kartiolla, joista pienessä on tummanruskeaa samettilankaa. Sitä on arviolta kilon verran, mutta en ole punninnut. Käyttötarkoitus on täysin hämärä, mutta siitä saisi varmaan villalangan kaverina tosi kivoja huiveja. Toinen kartio sisältää kilon verran valkoista röpylälankaa. Aika ohutta ja pieni lenkkejä lanka täynnä. Sopii loistavasti minun omiin lankakerimisiini. Ja isoin kartio eli 1600g on ruskeaa lankaa, jonka oletan villaksi tai villasekoitteeksi, jossa on valkoinen ohut säie piristeenä. Toivoin, että se olisi ollut superwash-käsittelemätöntä, mutta eilinen huovutuskokeilu totesi toista. Ei huovutu pätkääkään. Lanka on aika karkeaa, joten siitä voisi miettiä jotain ulkokäyttöön sopivaa, ehkä jopa pitempää takkiakin, kun lanka on niin paljon.


Viikonlopun kirppissaalis osa ... ihan liian iso numero, hintaa yhteensä 12 euroa Posted by Picasa

Löysin myös vanhan Filati-lehden nro. 8, joka on vielä markkahintainen. Sisältö oli tosi kivaa katseltavaa ja siellä oli paljon neuleita, jotka ovat nyt juuri taas suurta muotia. Myös parit Anna-yleiskäsityölehdet hyppäsivät mukaan, kun halvalla sai.

Mielenkiintoisin löytö tuli aivan viime metreiltä, juuri ennenkuin ihana kaksivuotiaamme sai lopullisesti väsyhepulin ja painuimme suoraa tietä autolle kiertämättä viimeistä neljännestä kirpputorialueesta. Vanhahko rouva oli ilmeisesti lopettanut käsityöharrastuksen ja möi kaiken pois. Iso kori täynnä jämälankoja ja kahden neuleen tekeleet pyöröpuikkoineen maksoi 5 euroa. Kyllähän noita jämiä löytyy omastakin takaa, mutta langoissa oli tosi hyvälaatuisia Jaegerin puuvillalankoja melkein puolet ja jopa kokonainen merkkisukkalankakeräkin, joten en voinut sanoa ei. Jo ne kolme paksua pyöröpuikkoakin maksavat enemmän! Keskeneräisinä tekeleinä oli lapsen intarsianeule Jaegerin langoista ja naisen intarsianeule myös Jaegerista ja pörrö- ja möykkylangoista. Jälkimmäinen oli mielenkiintoista purkaa :-o. Mutta urheasti purin kaikki ja laitoin pieneimmätkin pätkät kerille. Nuo Jaegerin langat ovat niin herkullisissa väreissä, että niistä tulisi loistavia kuvioita pannulappuihin, mutta en kyllä vielä tiedä, hennonko käyttää niitä sellaiseen tarkoitukseen. Ja korista tulee tietenkin käsityökori olohuoneeseen, jossa ei vielä sellaista ollut, kun jättikori on makuuhuoneessa sängyn vieressä.


Jämäkorin sisältö Posted by Picasa

Sain vihdoin kuvattua ne merkilliset Pony Pearlsitkin. Ne ovat siis puikkoja Jenkkilästä, sisällä metallia ja ulkona muovia, ja kuulemma kestäviä. Ja värit ovat syötävän ihania! Mielipiteet kyseisistä puikoista jakaantuvat aika selkeästi kahtia, toiset inhoavat niitä yli kaiken, koska ne ovat aika tylppiä, mutta toiset rakastavat niitä suunnattomasti. Minä kuulun yhden sukan jälkeen jälkimmäisen ryhmään, vaikka aika kauhulla luin ennen puikkojen tuloa murskaavaa kritiikkiä. Minä kudon merkkisukkalangoilla puikoilla numero 2,5 ja mielellään bambuilla tai muilla pehmeillä, mutta bambuiset eivät ole lähellekkään riittävän kestäviä. Kyllähän minulla on ne ebenpuiset ihanuudetkin, mutta tummille langoille vaaleat puikot ovat paremmat. Pony Pearlsit saa aivan varmasti myös poikki ja varsinkin metallin loppumiskohdasta, mutta kyllä siihen saa käyttää aika paljon voimaa. Normaalissa kutomisessa ne tuskin menevät poikki. Koska kärki on aika tylppä, on kärjen päättelyyn ja muuhun tarkkaan ja hankalaan työhön syytä ottaa ehkä jotain terävämpää tai virkkuukoukku apuun, mutta hyvin ja nopeasti niillä kutoo. Ostin sekä 2 että 2,5 kokoiset puikot ja kakkosetkin ovat tosi kivat. Sormikkaisiin uskon puikkojen olevat loistavat.

Ostin kauppareissulla kylän lankakaupasta myös muutamat halot. Virkkuukoukkuja numerot 8 ja 10 Huopashuivia ja muita huovutusjuttuja varten ja numeron 10 pyöröt neulottuihin juttuihin, todennäköisesti myös konehuovutusjuttuihin. Vintillä huutelevat jo kovaa ne kolme ostamaani huovutusvillakerää, joiden käyttötarjoitusta vielä pohdin.


Pony Pearls ja halkoja Posted by Picasa

Huovutuskokeilu oli onnistunut isoa kartiolankaa lukuunottamatta, sillä kaksi muuta kirppislankaa aiemmilta reissuilta huovuttuivat komeasti. Mietintämyssy on tiukasti päässä joululahjoja varten ja suunnitelmat alkavat muotoutua. Sohvit ja lapaset ovat aika korkeilla sijoilla tämänhetkisissä suunnitelmissa.

Valmistuneita töitäkin olisi, mutta koska ne ovat vasta matkalla saajalleen, en viitsi pilata vielä yllätystä. Lankojakin olen ostanut nettikaupoistakin, mutta niitäkään en viitsi vielä näyttää, koska vaihtopaketissa on osa samoja. Paljon kehuttu ja ihailtu Scarf Style on myös saapunut ja mielipiteeni siitä on vähän niinkuin: "Aijaa, tämmöinenkö tämä nyt olikin!". Kyllähän siinä on paljon kauniita huiveja ja joitain aion tehdäkkin, mutta jotenkin odotin vieläkin enemmän. Kai syynä on sekin, että netti on pullollaan ilmaisia loistavia huiviohjeita, esim. Fifi ja Mystery Shawl 1&2. Enkä minä ole vieläkään löytänyt itsestäni sitä huivia käyttävää henkilöä, vaikka tälläkin hetkellä on kesken sekä Fifi2 (todennäköisesti ponchomuotoon) että MS2 ja muitakin huiveja olisi kiva tehdä. Ja ehkä se huivi-minäkin vielä löytyy, kun ponchoakin olen oppinut käyttämään vaunukauppareissuilla.

Valmistuneitten ponchon ja Nimdan jälkeen oli iso lovi käsityökorissa, vaikka keskeneräisiä oli vieläkin useampia, enkä oikein tiennyt, mitä kutoisin. Vaihtosukat olivat ensisijalla ja pian valmiitkin. Aloitin myös miehelle Nallen maastokuviolangasta Novin ohjeella ribbipipoa syntymäpäivälahjaksi. Suunnittelen tekeväni samaa sarjaa myös kynsikkäät, niin kelpaa ulkoilla viime talvena ostetulla maiharilla. Nämä valmistuvat hitaasti, koska voin neuloa niitä vain päivisin, että hän edes joskus saisi minulta lahjan, jota ei ole nähnyt etukäteen. Yhdet "valkokangasjämäsukat" ovat myös edistyneet ja pian toisen sukan kantapäässä. Eilen jatkoin myös Roguen kutomista monen viikon tauon jälkeen ja se tuntuikin tosi mukavalta. Samos on lanka minun mieleeni ainakin kutoessa. Seuraavina aloittelenkin sitten joululahjatehtailua, kun vaan saisin ensin päätettyä sen, mitä teen :-).

Saimme kaveriperheeltä iloisen uutisen uudesta projektista, jonka aloittamisesta meitä oli kyllä jo varoiteltu varovasti. Projektin tulosta odotellaan syntyväksi pääsiäisen tienoilla ja minulla jo sormet syyhyävät päästä kutomaan jotain söpöä ja pientä :-). Nyt jo pää on täynnä ideoita ja ohjeita.

4 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Olipas mukavan pitkä viesti! Ja hieno saalis kirpputorilta. :-)

AnneM kirjoitti...

juu... mun mielestä suomessa ei lankoja kamalasti kirppareilla ole, mistäköhän johtuu? Ja silloin kun itse vein niitä kamalia akryylikeriä, ne ostettiin saman tien.. ehkä olen vain väärään aikaa liikenteessä?

Stricker kirjoitti...

terhi: Joo, minä olen tällainen papupata, että välillä aina vähän innostun, kun jaksan kerrankin ladata kuvat kameralta Bloggeriin asti :-). Se aloittaminen ja niitten kuvien saattaminen julkituotavaan muotoon se aina on se vaikein vaihe, tekstiä kyllä syntyy helmpomminkin.

annem: Suomesta ei todellakaan tee tällaisia löytöjä ja täällä kirpparit on muutenkin kaikin puolin parempia ja halvempia. Enemmän ihmisiä ja enemmän valikoimaa ja kai se elintason korkeus tässäkin asiassa näkyy, langatkin kai usein halvempia. Ja kai mun lankatutkakin on aika tarkka :-). Tosin mä en ole kyllä vuosiin kierrellyt kunnolla Suomen kirppareitakaan, jotta osaisin niitä arvostella. Ja mulle kelpaa kyllä aika usein ne akryylikerätkin :-). Ja kai Suomen aktiivineulojat ovat sitten sellaista väkeä, että langat pidetään mielummin omassa kaapissa varastossa, kudotaan vaatteiksi tai vaihdetaan nettiteitse, ettei kirppikselle asti ole viemista :-).

Teidän pitäisi lähteä sieltä Suomesta lankamatkalle tänne Keski-Eurooppaan :-). Mä voin lähteä naapurimaan Annen kanssa oppaaksi, tehdään oikein kunnon kiertomatka ja mennään tuonne etelään vaikka Opal-sukkalangan tehtaille ja eiköhän niitä muitakin ihania paikkoja löytyisi ... hmm, oliskos tässä bisneksen paikka ;-)

AnneV kirjoitti...

Kuulinko nimeni mainittavan? Mitäs sää oikein touhuat? --Ei silti, mä voisin myydä ensin lippuja lankamuseoon täällä kotonani tai sit voisin järjestää neuleretriittejä luonani. "Neulo Annen varastoista ihan mitä haluat - vain 125 euroa päivä."

Mutta joo, jos oot joskus menossa retkuilemaan sukkalankatehtaanmyymälään tai mihin tahansa muuhun mielenkiintoiseen paikkaan, niin hep-hep, mä haluun mukaan!

Ja kirpputoreista: en mä täällä pahemmin kierrä kirppareita, mutta tuntuu kyllä siltä, että teillä on niitä paljon runsaammin ja ainakin lankaa löytyy helpommin. Tuossa toukokuussako se oli kun meillä oli olevinaan joku iso katukirppari - katua oli suljettuna varmaan kilometrin verran ja koko sillä matkalla näin vain kaksi pistettä, joissa oli lankoja myynnissä. Ratsasin vaan sen toisen.