torstaina, helmikuuta 01, 2007

Taaperoiässä

Tänään kaksi vuotta sitten kirjoitin ensimmäisen postauksen blogiini ensimmäisen Lankahamsteritempauksen innoittamana. Kovin usein ei ole varsinkaan viime aikoina tullut blogattua, mutta olen yrittänyt edes kerran viikossa keritä päivittämään. Bloggaaminen on ollut mukava apuuhaa ja olen tutustunut blogien kautta moniin todella mukaviin neulojiin. Aika monta paria sukkia on näihin kahteen vuoteen mahtunut ja lupaan, että niitä nähdään tulevaisuudessakin, ja niinkuin uudenvuodenlupauksessani itselleni lupasin, yritän tehdä ainakin kerran kuussa vähän vaikeammat sukat. Toki muitakin töitä aion tehdä, mutta kyllä ne sukat ovat lähinnä sydäntä.

Juhlapäivän kunniaksi julistan käyntiin arvonnan, jonka palkinto liittyy hyvin läheisesti blogin nimeen. Eli se on tietenkin Strickmühle eli veivattava neulemylly. Ja ettei kisa olisi liian helppo, toivoisin kommenteissa vinkkejä siitä, mihin lankanauhaa tai i-cordia voisi käyttää. Ja toki jos ei mitään keksi, saa ilmankin osallistua heittämällä kommentin, mutta kiva olisi löytää uusia käyttövinkkejä nauhalle. Kisa-aikaa on ainakin tämän viikon loppuun.

Eilen valmistuivat vielä yökäyttöön raidalliset ranteenlämmittimet, ja tänään alkoi sitten Lankahamsterikuukausi, tosin en ole kerinnyt tänään vielä kutoa silmukkaakaan. Uusi Onlinen neulelehtikin odottaa vielä koskemattoman sohvalla, joten taidan painua sen ja teekupposen pariin nautiskelemaan ... jos poika antaa hetken rauhan. Poika juoksentelee pitkin kämppää ja päässä on minun jumppamattoni kiinnityskuminauha ja huutelee jotain omituisia ja leikkii karatekaa ... mitäköhän he ovat taas tehneet tarhassa ?!?

51 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Sen nauhan voi pätkiä ja solmia verkkopohjaan (tai ommella riveittäin ompelukoneella tai käsin ihan kangaspohjalle) = ryijyn kaltainen taideteos.

Memmu kirjoitti...

Ei mitenkään omaperäinen ehdotus mutta siitä nauhasta voi sommitella koristeita (kukkia yms.) ja kiinnittää valmiiseen neuleeseen. Voisi olla hieno huovutetussa työssä!

Anonyymi kirjoitti...

ystävännauha (sellainen neljällä langalla solmittava ranneketju) ...

Anonyymi kirjoitti...

Meillä siitä varmaan tulisi barbeille ja brazeille vöitä... Ei todellakaan mikään kuningasidea, mutta niin siinä vaan täällä kävisi. En vaan ole vielä opetellut...

Anonyymi kirjoitti...

sen sisään kun pujottaa ohutta kumiputkea saa oivalliset ja napakat kassin kahvat. tai sen voi huovuttaa kahvoiksi.

Pia Nore kirjoitti...

Letittää ja kiinnittää neuleeseen = helppo palmikko;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kieputtaa tasoksi ja ompelee kiinni kierros kerrallaan..... pienestä tulee pannunalunen, isosta matto.

Niin ja onnea taaperolle!!! ;D

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on tehty hiusdonitseja

joko kirjoitti...

kontrastivärillä tehdyn nauhan voisi kiinnittää yksiväriseen villatakkiin reunoja kiertämään.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kaksivuotiaalle blogille! I-cordia voisi käyttää esim. kengän nauhoina. Joka pöivälle eri väriset, tosin vaihtaminen vois olla aika työlästä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hmm.. mitähän sitä keksis..

Poika voi tehdä siitä vessapaperirullan ympärille hahmoja..

Tai pannulappuja pahvin päälle liimaamalla..
(tai siis toki voit tehdä itsekin)
No, en oikein keksi, mutta onnea taaperolle!!

Lea kirjoitti...

Nauhasta voi tehdä hapsut kaulahuiviin.

Arteeni kirjoitti...

Onnea kaksivuotiaalle!

Minulla oli kerran jotain ohuehkoa puuvillalankaa josta haaveilin tekeväni i-cordia niiiiin pitkästi, että voisin siitä i-cordista neuloa neuletakin itselleni. Neuloin sitä nauhaa pari kerällistä ilman mitään myllyjä, mutta siihen loppui into... tuo idean toteutus kyllä muhii yhä päässäni, mutta toista kertaa en yritä lähteä siihen pelkkien sukkapuikkojen voimin. Ehkäpä sinä innostut kokeilemaan sitä myllylläsi :)

Terkut poijjalle!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea taaperolle! Nauhasta voi tehdä käheän rastaperuukin tai punomalla pärekorin tyylisen laukun. -Tuula

TuuliS kirjoitti...

Mattoa, lattiatyynyä, koria, laukkua, reunakoristusta vaatteisiin, hapsuja.... Nää on vissiin vanhoja ehdotuksia kaikki....
ONNEA blogillesi!

Anonyymi kirjoitti...

i-cordia teen juuri ensi kertaa Haisulin sarviin, jalkoihin ja käsiin! Hyvin toimii!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea taaperoikäiselle !
I-cordista vois tehdä vaikkapa sellaisen 70-luvulla suositun oviverhon. Koristeeksi siihen voisi tehdä samaisesta nauhasta kieputeltuja kukkia :D

Lape kirjoitti...

Mulle tuli ekana mieleen etä nauhaa voisi käyttää huovutettuihin lapasiin tehosteena, esim. ranteen kohal ympäri ja päät vois jättää jättää roikkumaan koristeiks ja huovutuksen jälkeen laittaa päihin vaikka isot helmet?

JohannaL kirjoitti...

Sitä voisi kieputtaa esim. pringles purkin ympärille, saisi kivan puikkokotelon tai lasipurkin ympärille, lapsille tai itselle kynäpurkki...

muoriska kirjoitti...

Onnea 2 vuotiaalle taaperolle..

Nauhasta voisi punoa maton

Anonyymi kirjoitti...

Kesällä KIP-päivänä meille näytettiin kun i-cord-laitteella tehtiin koruja. Langasta, jossa on jo valmiiksi helmiä, sai nättejä kaula- ja ranneketjuja.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kaksivuotiaalle!

Hm. Kaikenlaista ehdotusta on jo ollut. Minä ehkä tekisin siitä kissoille lelua, jotain perässä vedettävää minkä päähän voisi laittaa vaikka huovutetun hiiren jonka sisällä on kissanminttua!

uhoava gnu kirjoitti...

Vanhoista langanjämistä voi neuloa i-cordia, ommella ne ristikoksi ja laittaa pikkuikkunaan näkösuojaverhoksi... (Pyörittelen juuri eri ideoita miten ratkaista vessan ikkunaongelma: valoa olis kiva saada, mutta niin myös yksityisyyttä..)

Onnittelut blogille!

Anonyymi kirjoitti...

Onpas paljon jo ideoita....mitähän keksisin. Hiusnauhoina käytän itse. Kävisikö pakettinaruksi?

Tuulia kirjoitti...

emm.. mulle tuli mieleen nirunarupöksyt Ullan K-18-ekstran takia, mutta ehkä se oisi jo vähän liian rohkeaa.. :D Onnea kaksivuotiaalle joka tapauksessa!

Anonyymi kirjoitti...

I-cordin sisälle voi pujottaa kotiteatterin kaiuttimien johdot. Nauhan väri tietysti sisustukseen sopivaksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Oviverho tuli mulle mieleen, tai peruukki! Onnea kaksivuotiaalle!

Anonyymi kirjoitti...

Jos sitä nauhaa sitten käyttäisi kadonneen jumppamaton kuminauhan korvikkeena. =) Olettaen tietty, että se katosi leikkien päätteeksi... =D Ja voisihan sitä käyttää, näin muihin yleisiin uuden vuoden lupauksiin viitaten, hyppynaruna. Ja sitten sitävoisi käyttää...nyt loppukin ideat, vaikka vyönä... =)

Anonyymi kirjoitti...

Miksiköhän tuo mun blogin osote ei tullu näkyviin...tierä häntä...

Anonyymi kirjoitti...

Mitään uutta en taida minäkään keksiä. Itselläni olisi haaveissa i-cord rintakoru kukanmallisena.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Mun kissat tykkää elää vähän vaarallisesti ;) Ja lumipuku valmistu, ei tullut ihan kiirekään ja hermojani en menettänyt kertaakaan. I-cord...ei ole oma ideani, Marie Claire Ideesissä oli niistä tehty vaikka mitä ja pongaan tähän sieltä oviverhon. Pötkylöitä, joiden päässä hapsu. Näytti ihan jees.

Mari kirjoitti...

i-cordista voisi tehdä pannulappuja kieputtamalla nauhaa kiekoksi. taulunkehyksinä voisi myös käyttää i-cordia. Onnittelut taaperolle!

Anonyymi kirjoitti...

Minä käytän I-cordia paketoimisessa. Olen sitonut useat lahjasukat väriin sopivalla kirjavalla I-cordilla.

Onnea taaperoikäiselle blogille!

Anonyymi kirjoitti...

Vappuhuisku!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea blogille!! Pakettinaru on hyvä idea, kuten joku jo jossain kommentissa ehdotti ja voispa siitä kehitellä vaikka jonkun lelun kissalle. :)

Lappis kirjoitti...

Mä myönnän ihan suoraan ettei aavistustakaan mitä tekisin niistä. Kissanlelu varmaan olis ykkösvaihtoehto, koska kaikki mistä ei keksi mitä tekis, päätyy aina kissanleluksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kävisikö avaimenperään?! Onnea vaan ja sata vuotta lisää!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kaksivuotiaalle!
Mä en kyllä enää keksi mitään käyttöä i-cordille, kaikki hyvät on jo sanottu...

Unknown kirjoitti...

Onnea ja kiitoksia blogistasi! I-cordille saa tosiaankin varmaankin ideoita tuolta Ullan uudesta liitteestä, mutta saahan siitä vaikka maton aikaiseksi, jos oikein innostuu!

Hanna kirjoitti...

Onnea kaksivuotiaalle!

I-cordista voisi pujotella korinpohjaa ja tehdä vaikkapa lämmikkeen puutarhatuoliin. Ja kun neule on aika kevyttä niin tuollaista "istuinalustaa" voisi hyödyntää vaikkapa retkeillessäkin.

Katja kirjoitti...

Onnittelut taaperoikään ehtineelle blogille!

Anonyymi kirjoitti...

Siitä voisi punoa pannulappuja tai pikkumattoja... en ole ko nauhaan tarkemmin tutustunut. Mutta varmaan voipi tehdä monenmoista.

Anonyymi kirjoitti...

OLisi kiva Tietää mistä sellaisen nelemyllyn saa
jos virkaa verkkoa niin siehen on helppo punoa näitä pötkyjä

Anonyymi kirjoitti...

Idea ei ole oma vaan bongattu Omin käsin lehdestä;ikkuna somiste. Sävy sävyyn nauhoja ja niiden päihin tupsut ja ikkunaan, kivan näköinen.

Anonyymi kirjoitti...

Ikkuna/oviverhoa minä olen siitä suunnitellut. Nekin täällä oli jo sanottu.
Torkkupeitto. Virkkaa peiton pohja pylväillä ja ketjusilmukoilla "ruudulliseksi", pujottele nauhaa päästä päähän. Reilun mittaisesta nauhasta tulee hapsut peiton päihin.
Ymmäsiköhän tuota nyt kukaan :)

Vape kirjoitti...

Villatakkiin tai -liiviin kiinnittimet. Samalla tapaa tekemällä, kuin duffelitakin napit tai sitten solmittavat nauhat.
Vape

Raisa kirjoitti...

Itse käytin sitä boleron sitomiseen, eli kun etukappaleet kaventuvat, saa etukappaleista jäljellä olevilla 2-5 silmukalla i-cordina jatkamalla suoraan solmimisnauhat, ilman saumoja!

Onnittelut 2-vuotiaalle!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea!

Mulla kun on suunnitelmissa tehdä neulottu ja koneessa huovutettu laukku, niin siihen vois tehdä kantohihnat ja kiristysnyörin. Ja miksei siitä vois kieputella jotain koristeitakin laukun pintaa elävöittämään.

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi korujen tekoon ja hiusnauhoiksi?

Sek kirjoitti...

Minä tekisin mustekalan lonkerot ja kieputtamalla pieniä kotiloita. Ehkä myös kukkapurkille amppelin.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea 2-vuotiaalle blogille!

Hyviä ehdotuksia on tullut todella paljon :) Mitähän vielä voisi keksiä....ööö, sellaiset verho"nauhat" joilla verhot vedetään sivuun?!