perjantaina, tammikuuta 19, 2007

Oli synkkä ja myrskyinen yö

No niin olikin! Eilisestä iltapäivästa annettiin kovat myrskyvaroitukset, joten me istuttiin pojan kanssa lämpöisessä kämpässä ja katsottiin yhdessä Ice Age 2-elokuvaa ja syötiin tortillasipsejä. Piti mennä rokotuttamaan poika, mutta hän oli sen verran flunssainen, että saatiin jättää sekin pois. Harmittaa kyllä, että jouduin jättämään myrskyn takia jumpankin väliin, koska illalla oli vielä sähkökatkoksiakin. 1.5 tuntia oltiin ilman sähköä ja kyllä oli jännää pojalle :-). Yritin käydä äsken Lidlissä, mutta sinne vievä tie oli poikki, ja kyllä teitten varsilla oli paljon oksia ja roskia. Vieläkin tuulee tosi kovaa ja sataa kaatamalla. Ja ensi viikolla pitäis mukamas taas tulla lunta ... saas nähdä, pitääkö tällä kertaa paikkansa.

Sain eilen elokuvaa katsellessa dominosukat numero 1 valmiiksi. Käytin uuden Modan keskimmäistä ohjetta ja se oli kyllä oikein selkeästi ymmärrettävä. Malli on aika hidas kutoa, mutta tosi mukava, joten aion tehdä samalla mallilla vielä monet sukat. Törmäsin malliin ensimmäistä kertaa jo vuosi pari sitten MusterSockenKnitalong -postituslistalla, mutta en jaksanut alkaa opetella kokonaan uutta tyyliä saksaksi. Viime aikoina mallia on ollut esillä monellakin taholla ja yksi kirjakin siitä tyylistä on juuri ilmestynyt. Kun uusi Moda tuli, etsin heti sopivan langan ja puikot esiin ja aloitin kutomaan. Taisi ollakkin ensimmäinen kerta, että joku malli kolahti näin pahasti.

Dominosukat eli sukkapari nro 2
Malli: Moda 1/07
Koko: ohjeessa 38-39, mutta pidensin vähän jalkaosaa ja sopii hyvin minun 39:llekkin
Lanka: Regia Miniringel
Puikot: 2,5 bambut
Muutin ohjetta vain sen verran, että jätin reunuksen virkkauksen ja helmet pois, kantapään tein Ullan tiimalasikantapään ohjeella ja kärjen kavennukset tein tiuhempaan, ettei sukasta tulisi liian pitkä, koska jalkaosasta yhden ruudun verran pidemmän. En yrittänytkään tehdä sukista samanlaisia, koska se taitaisi kyllä olla tässä mallissa aika vaikea juttu.


Minulla on myös uusi lelu, digitaalinen dieettivaaka, jossa on 1000 elintarvikkeet tiedot talletettuna. Vanha digivaaka alkoi vedellä viimeisiään, joten päätin ostaa uuden ja koska tämmöinen hienous sattui tulemaan edullisesti eteen, päätin ostaa sen. Taidankin tallettaa ensimmäisenä omana ravintoaineenani villan ... mitenköhän monta kaloria siitä saisi :-).


Kävin näyttämässä eilen lääkärille kipuilevia käsiäni ja ranteitani ja kovasti hän epäilee karpaalitunneliongelmaa. Menen ensi kuun lopussa vielä neurologille mittauttamaan kädet ja kuulemaan lopullisen tuomion. Onneksi kädet ovat vielä aika hyvässä kunnossa ja kutomista rajoittamalla pärjään vielä aika hyvin. Pojan tarhassa yhden lapsen äidillä, neuloja hänkin, on sama ongelma ja se meni niin pahaksi, ettei hän pystynyt edes hampaitaan pesemään! Ja syynä joululahjavalmistelut! Päätinkin ottaa Lankahamsterikuukaudenkin aika leppoisasti ja kutoa sen mitä pystyn ja jaksan.

Nyt onkin sitten vuorossa seuraavan isomman työn etsiminen ja vaikeamman sukkaparin valitseminen. Nyt minulla on jopa pieni lamppu "elokuvissakin", eli voin iltaisinkin kutoa vähän vaikeampaa, tosin migreeni on ilmoitellut pari kertaa ilmeisesti osin lampun takia olemassaolostaan, joten valon paikan kanssa on oltava tosi tarkka. Eilen tulikin Amazonilta iso läjä uusia elokuvia, joten viikonloppu on turvattu. Parista työstä pitäisi vielä päätellä langat ja näyttää niille vähän rautaa tai pingottaa niitä, niin voisi nekin esitellä.

Kiitos blogin ulkonäkökommenteista. Minä itsekkin olen vielä vähän ihmeissään, kun menen katsomaan omaa blogiani, mutta hiljalleen siihen alkaa tottua :-).

12 kommenttia:

pirre kirjoitti...

hianot sukat. mäkin aloitin niitä ja purin, koska lanka ei ollut tarpeeksi raidallista.
pysykäähän sitten poissa kaatuvien puitten alta!
palaamisiin (paketti ei ole vieläkään lähtenyt...)

marri kirjoitti...

Meilläkin oli synkkä ja myrskyinen yö. Vei Hauptbahnhofin pylväät (?) ja kaikki.

Sia kirjoitti...

Heh, villan kalorimäärä on taatusti miinusmerkkinen; se on se energia mikä kuluu sen neulomiseen ;-)

Martsuli kirjoitti...

Ihanat sukat!

Stricker kirjoitti...

pirre: kiitos ystäväiseni! joo, vaatii kyllä aika raitaista lankaa, eikä mullakaan montaa sopivaa ollut. Jämäsukkalangoista tulee myös muuten kauniita ja sitä aion vielä kokeilla, samoin omia koolattuja lankoja.

marri: niin ne näyttivät töllössä, tosin äkkiähän ne saivat sen aseman kuitenkin auki

sia: mutta on kyllä kumma juttu, että en vaan laihdu, vaikka kuinka neulon :-)

martsuli: kiitos, oli tosiaan myös kiva tehdä

DistantKnitter kirjoitti...

Peukut pystyssä käsien suhteen!

Sukat ovat hienot, oletko kokeillut sukkia konttineuleena? Olisiko se vaativampaa vai tuo dominotekniikka? Hyvänvärisestä raitalangasta tulee kauniit sukat konttinakin!

orvokki kirjoitti...

Tulinpa kurkisteleen sivullesi ja laitoin sinne omalle linkin tänne.
Enpä meinannu uskoo silmiäni olet näköjään tehnyt ihanat sukat joiden kimpussa minä juuri tuskailen .
Useamman yrityksen jälkeen olen saanut ne lähteen liikkelle . kontti neule sukat olen tehnyt niihin ne varret.
Ihania tekeleitä niitä näkyy olevan tälläkin.

Stricker kirjoitti...

distantknitter: en ole tehnyt koskaan konttineuleella mitään, mutta katsoin Ullan ohjeista tyyliä ja kyllä siinä aika lailla samantyylinen idea on, vaikka eri tyylistä on kysymys. Ehkä näin ensikatsomalla sanoin dominotyylin olevan helpompi, mutta pitäisi kokeilla, että osaa varmasti sanoa.
Ja kiitos käsitsempityksistä, kyllä niillä vielä kutoo :-).

orvokki: uusi tyyli on aina alussa tosi hidasta, mutta kyllä se siitä lähtee. Mullakin meni noihin sukkiin päivää vaille 2 viikkoa, tosin kudoin muutakin siinä välissä.

uhoava gnu kirjoitti...

Tosi hienolta näyttää valitsemasi lanka noissa dominosukissa!

Päivi kirjoitti...

Makeet sukat. Katsoin mallia Modasta, mutta vielä en ole uskaltanut yrittää. Kiitos vierailusta blogissa. Olen joskus aiemminkin täällä käynyt ja katsellut töitäsi. Lila kietaisuneule on ihana. Tilkkutyöt on mukavia, mutta aikaa vieviä. Välillä on vaikea päättää, mihin ryhtyisi, kun sekä neulominen että ompelu ovat mukavia.

Stricker kirjoitti...

uhoava gnu: mä en ole noitten pienien raitojen kovin suuri ystävä, mutta tähän malliin ne sopii kuin nappi silmään.

päivi: kiitos kehuista! Kyllä kannattaa vaan aloittaa tuo dominosukkamalli, sen verran hyvin se oli lehdessä selitetty. Mulla on ilmankin näitä harrastuksia kertynyt sen verran paljon, ettei aikaa ole edellisillekkään, mutta halua on vain kokeilla uuttakin :-)

upa kirjoitti...

Minulla on molemmat ranteet leikattu ja apu tuli heti kun hermoradat vapautettiin pois puristuksesta. Toipumisaikana tulee malttaa mielensä ja välttää rasitusta. Kunnon paraneminen on tärkeätä onnistumisen kannalta. Hyvää jatkoa!