keskiviikkona, tammikuuta 24, 2007

Riti rati ralla, tuli talvi halla...

Joo, niin tulikin ja joka paikka on kaaoksessa. Juuri kuuntelin radiota ja Autobahneilla on ruuhkaa kymmeniä ja satoja kilometrejä, junat ja lentokoneet kulkevat ei ollenkaan tai huonosti ja aurauskalusto tekee pitkää päivää. Meille on tullut lunta yön ja aamupäivän aikana reilut 15 senttiä eikä loppua näy. Tarhamatka pojan kanssa, joka kestää normaalisti 5 minuuttia, vei tävään ainakin viisinkertaisen ajan, kun joka lumikasassa piti maata ja ihastella tuota valkoista harvinaista herkkua :-). Onhan se ihana katsoa pojan iloa, mutta kun itse tuosta on saanut nauttia jo yli 30 vuotta ja välillä ihan liikaakin, niin ei se oikein enää jaksa innostaa, vaan haluaisi äkkiä lämpimään kotiin kutomaan. Kyllä on nyt oikeasti Reiman haalareille käyttöä, vaikka kyllä meillä on niitä käytetty jo aiemminkin. Ja minäkin tein urheasti tulikasteeni talviajossa, kun kävin ostamassa lumilapion, kun edellinen oli varmaankin jäänyt ensimmäisen, reilut 2 vuotta sitten tapahtuneen, muuton jäljiltä hukan teille. Eipä sitä ole sen jälkeen tarvinnutkaan, mutta nyt oli pakko hakea. Kyllähän se aina hirvittää lähteä ekoille lumille ajamaan, varsinkin kun olen tätä syksyä ja talvea ja ikiomaa autoa aiemmin ajanut tosi vähän ja talvella tuskin ollenkaan. Ihan hyvin meni, mutta en kyllä aja, jos ei ole pakko, ainakaan ennen kuin tiet ovat kunnolla aurattu.

Valmistuneita töitä on kaksi kappaletta ja molemmat kovin kalloisia. Mallipäät ovat kyllä aika oudon mallisia, mutta kyllä nuo minulle ja pojalle sopivat oikein hyvin. Ja malliltaan tehty tarkoituksella löysiksi ja isoiksi, että ne saa vetää kunnolla korville. Minulle on oikeanpuoleinen lenkkipipoksi ja pojalle toinen tarhapipoksi.


Kääpallopipot
Lanka: Wool kaksinkertaisena ja halpa akryylineonlanka
Puikot: 3,5 sukkapuikot
Malli: oma; aikuiselle 110 silmukkaa, lapselle 100 silmukkaa
Pääkallot: Novita talvi-06
Kyllä oli taas kuvioneule pitkän tauon jälkeen vaikeaa ja jälki epätasaista! Ja huomasin jälleen kerran, että pitäisi tehdä useammin kirjoneuletöitä, etteivät ne vähäisetkään taidot kokonaan ruostuisi. Taidan ainakin tehdä vielä kääpallolapaset pojalle, koska lankojakin vielä riitää. Mieli tekisi myös kutoa itselle joku neulepusero, mutta kirjoneuleen hitaus hirvittää.

Puikoilla on edelleen sukkia ja seuraavatkin tulevat olemaan sellaiset, tosin palmikkosukat, mutta isompaa työtä mietin edelleen. Tosin taidan olla taktikko ja aloittaa ison työn paksuista langoista vasta ensi viikolla, jotta saan grammat Lankahamstereihin :-).

4 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

voin kuvitella että teillä on maa sekaisin lumen takia kun täälläkin on aina joukoittain kolareita yms. heti kun vähänkin pyryttää. talvi yllätti autoilijat...

Anonyymi kirjoitti...

Onpa teilläkin siellä ilmat ja tuiskut ja halla kuten täälläkin, Halla koko ajan... tiedät kyllä missä..Hyvää jatkoa, pärjäilkää

Stricker kirjoitti...

ziina: joo, muakin aina vähän naurattaa, miten "yllättäen" se lumi tulee, ja jotkut idiootit yrittävät pärjätä kesärenkailla! Nytkin varoittivat monta päivää, mutta heti kun lumi tuli, menettivät jotkut täysin ajotaitonsa ja kolareita tapahtui. Kyllähän ne kelit oli huonoja, mutta tartteeko sitä tuhatta ja sataa ajaa silloin!

anonyymit: joo, ajattelin teitä kovasti kirjoittaessani :-). Nytkin sateele hissukseen taas lunta. Ollaan yhteyksissä!

uhoava gnu kirjoitti...

Suomessa sitä harvemmin tajuaa, että monessa muussa maassa voipi mennä liikenne ihan sekaisin jos sataa lunta - eikä kyse ole "hölmöistä taitamattomista"... Pohjois-Espanjassa oli taas mennyt koko systeemi kaaokseen kun tuli lunta ja kaikilla tietenkin on vain kesärenkaat.