tiistaina, tammikuuta 09, 2007

Valmistunutta ja tilastoja

Loppuvuodesta minuun iski kamala asustemania ja käytin kaikkia sopivia paksuhkoja lankoja asusteitten kutomiseen. Totesin, että poika ja minä tarvitsemme molemmat omatekoisia pipoja ja muuta tilpehööriä ja niin niitä alkoi syntymään.

Tässä pojalle tekemäni paksu vihreä pipo Lang Yarnsin Max -langasta, joka oli jonkun kesäisen kirppisreissun tulosta. Saman langan jämistä tein itselleni yörannekkeet, jotka ovatkin osoittautuneet loistaviksi kipeisiin ranteisiin. Tein ne tahallani löysiksi ja ne ovat vähän venyneet vielä käytössäkin, mutta ne ovat ihanan mukavat ja pehmeät eivätkä hiosta yölläkään. ja lankaa jäi ehkä metri, mikä oli loistava tulos.

Hahtuvat ovat kummitelleet jo kauan mielessä ja vihdoin sain tehtyä ensimmäisen lapasparin. Kudoin laiskuuttani kahdella säikeella niin, että otin toisen sisältä ja toisen ulkoa, jolloin liukuvärit kyllä eivät pääse oikeuksiinsa, mutta halusin tehdä "harjoituskappaleen" ilman kommervenkkejä. Lapaset ovat menossa vielä koneeseen kylpyyn.

SNYn lähettämästä Nallesta tein itselleni joulusukat ja ne olivatkin joulureissulla melkein yötäpäivää jalassa. Ruskea väri on oikein minun mieleiseni ja kerästä tulkee vielätoinenkin pari sukkia.

Omakoolaamani pinkki lanka pääsi jo Socktoberfestin aikana puikoille Broadripple-muunnoksena (kaikki rivit oikeilla silmukoilla). En jaksanut alkaa miettimään nurjia silmukoita, koska kudoin sukkia välillä pimeässä ja ihan kivat sukat tuli noinkin. Sukan suuhun olisi fiksuna neulojana pitänyt tehdä muutama kierros ainaoikeaa, mutta oikeastaan tuo vähän kiertynytkin reuna näyttää ihan kivalta. Ja sukat on sovitettu minun harmaaseen fleeceurheiluasuuni, jossa on vaaleanpunaisia kuvioita. Kyllä kelpaa mennä jumppaan sointuvien sukkien kanssa :-).


Ja sitten se jo kauan lupaamani kietaisuneule. Kutominen kesti monta kuukautta, koska en voinut kutoa pitsikuviota pimeässä elokuvia katsellessa ja valoisaa kutomisaikaa on todella vähän. Mutta kova työ kannatti ja neuleesta tuli tosi mieluinen. Lankana on merinovillainen Wool ja ohje löytyy Kevät-2006 Novitasta. Tein koossa M numeron 3,5 bambupyöröpuikoilla ja sopiva tuli. Wool on juuri sopivan paksuista sisäneuleisiin ja odotankin jo innolla pääseväni varastoni muittenkin Woolien kimppuun.


Monessa blogissa on ollut uusien lehtien katselmuksia. Minullekin tuli uusi Moda jo lauantaina ja olin siitä tosi innoissani: tosi monta mieluista mallia ja yksi malli pääsi heti puikoille. Arvaattekos mikä? Novitaa vielä odottelen, mutta se aina tunnetusti kestää kauan ja hartaasti.

Tilastoja pidin viime vuonna tosi huonosti ja päätinkin korjata tänä vuonna tapani. Ja kokonaisgrammamääräkin oli vähemmän kuin viime vuonna ja jäi yli 2 kiloa kilo per kuussa -tavoitteesta. Kaikkiaan töitä tuli valmiiksi 70 kpl eli reilusti yli neule per viikko, mutta ei ole ihme, koska sukkaparejakin tuli valmiiksi 33 kpl. Ja muutenkin kudon enemmän pienehköjä töitä, vaikka kyllä niitä neulepaitojakin valmistuu pari vuodessa. Viime vuoden ehdoton highlight oli helmikuussa valmistunut Puuha Pete , joka on vieläkin pojan suuri suosikki ja unikaveri.

4 kommenttia:

Helmis kirjoitti...

Mukavannäköisiä neuleita, etenkin tuo Wool-takki!
Sulla oli hyviä uudenvuodenlupauksia, mäkin voisin tähdätä tuohon kilo lankaa per kuukausi ja ainakin yksi tuhottu ufo/kk.

Hyvää uuden vuoden jatkoa!!

golden kirjoitti...

Ihana tuo irtojalka! Olisi paljon helpompaa kuvata sukkia siihen asennettuna kuin omassa koivessa.

Ultsi kirjoitti...

Hieno tuo Wool-takki, olen itsekin katsellut tuota mallia sillä silmällä.

Taiska kirjoitti...

Ihana kietsu! Wool on hyvää lankaa, Novitan langoista ehdoton suosikkini.