keskiviikkona, toukokuuta 04, 2005

Valmista ja alkuvuoden tekemiset grammoina

Anopin äitienpäiväsukat valmistuivat ajoissa ja lähtivätkin jo matkalle, samoin eilen lähtivät postiin omalle äidilleni valmistuneet mökkisaapassukat. Jälkimmäiset valmistuivat jo tammikuussa ja odottivat kiltisti maailmalle lähtöä.

Kun nyt olen viime aikoina vaan lisännyt lankavarastojani, oli aika laskea yhteen alkuvuonna valmistuneet neuletyöt. Pari työtä oli jo vähän kauemmin kesken, ja laskin ne kuitenkin yhteistulokseen mukaan, koska nekin grammat vähentävät varastoja :-). Olen saanut valmiiksi tammikuun ja huhtikuun välillä 2706 grammaa neuletöitä, yhteensä 18kpl, joista 8 sukkaparia. Mielenkiintoista laskea välillä tällaistakin ja tenkin kierrevihkooni oman osaston valmistuneille grammoille.

Neulonta-listalta sain alkuvuodesta vihdoinkin kipinän alkaa laittaa ylös töitäni muutenkin kuin ohjeen reunaan tukkimiehen kirjanpidolla ja on kyllä ollut hyvä uudistus. Varsinkin ohjeisiin tekemäni muutokset olivat aikaisemmin esimerkiksi toisessa hihassa tehtävä muistin varassa, mutta nyt löydän useinmiten tarvittavat tiedot kierrevihkostani, vaikka vieläkin olisi merkkaussysteemissäni parantamisen varaa. Samoin sukkatehtailussa on hyvä, kun voin katsoa, että millä silmukkamäärällä olen kellekin tehnyt sukat mistäkin langasta. Ja onha se kiva seurailla grammoja ja määriä muutenkin. Kuvia olen myös tallentanut koneelle kaikista omistamistani omatekoisista neuletöistä.

Nyt ompelukoneen pariin. Olen jo pari päivää suunnitellut, että pienelle miehelle pitäisi saada muutamia oikein ohuita kesähousuja. Farkkukankaan paksuisia kyllä löytyy joka paikasta, mutta kyllä ne ovat kesähelteillä ihan liian paksuja. Joten ei auttanut muuta kuin kaivella vanhoja käsityölehtiä ja jostain vuoden 90 Burdasta sitten löysin simppelin ohjeen. Kangasvarastot minulla kyllä ovat tuollaiseen aivan onnettomat, mutta löysin pari käytettävää kuitenkin. Eilen pojan päiväunien aikana sain kaavat piirrettyä, ensimmäiset kankaat leikattua ja melkein kokonaan ommeltuakin, mutta nyt pitää mennä jatkamaan hommaa. Ja jos housut onnistuvat, painun ensi viikolla kangaskauppaan hakemaan lisää mukavampia kankaita.

Ei kommentteja: