keskiviikkona, toukokuuta 11, 2005

Yksipuoliseksi käy...

... tämä viestintä, kun joka kerta joudun toteamaan sortumisesta langanostoon kirpputorilla :-). Tein taas löydön, jota en voinut jättää ostamatta. Langat oikein huusivat päästä mukaan ja minkäs siinä tilanteessa voi. Sääkin oli muuttumassa niin huonoksi, että ne eivät takuulla olisi löytäneet uutta kotia, eli olin vähän niinkuin hyväntekijä :-). Tuloksena siis 4,5 kiloa uutta lankaa ja monelle on jo kehitelty käyttötarkoitus. Ihania huovutuslankoja mukana ja varsinkin ne kutkuttavat nyt kyllä aika lailla, mutta yritän säästää syksylle niitä paksumpia ja keskittyä nyt puuvillalankoihin.

Pienelle miehelle löydettiin taas myös vähän vaatetta ja leluja, ja koska molempia alkaa olla jo aikamoiset määrät, olemme laittaneet myyntiin pieniä vaatteita ja joitain leluja ja kivasti on kauppa käynytkin. Tulee taas tilaa nurkkiin ja kaappeihin.

Olen lähtenyt mukaan Neulojien laihdutusprojektiin ja siitä näyttääkin tulevan suosittu. Toivottavasti tulosta syntyy ja pääsemme ostamaan lisää lankaa. Minä kyllä pahoin pelkään, että varmaan lankean ennen tavoitteeni saavuttamista, mutta yritän pysyä tiukkana ja miettiä, miten paljon lankoja jo nyt omistan. Nuo kirpputorilöydöt ovat vaan siitä inhottavia, että niitä ei koskaan tule vastaan toista kertaa juuri siinä kokoonpanossa. Mutta katsotaan, ehkä ryhmän tsemppaaminen ja ryhmäkuri pitävät minutkin aisoissa.

Hierontasukat ovat muuten täytteitä vaille valmiit! Kyllä oli urakka, mutta kivat niistä tuli. Kuva seuraa sitten, kun saan ne ihan kokonaan valmiiksi. Omat sneakersukat ovat myös jo hyvällä mallilla ja toisestakin on jo kantapää hyvällä mallilla. Toppi ei ole edistynyt paljoakaan, kun leikkipuistokelit ovat olleet vähän harvassa.

Katselin tuossa viikonloppuna kalenteria ja huomasin järkyttyneenä, että kuun vaihteessa on kahdetkin synttärit tulossa, joten omat suunnitelmat on laitettava sivuun hetkeksi ja tehtävä lahjoja. Anopille teen huovutettavan repun, ja mallitilkku on jo valmis ja huovutettu. Isotäti saa varmaankin Branchin Outin, jos selviän lontoonkielisestä ohjeesta. Suomentelin sitä jo vähän, mutta joudun ilmeisesti pyytämään apua muilta sen tehneiltä, koska en ihan tajunnut kilmukoitten kaatamisjuttua toiseen suuntaan.

Mulla on flunssa päällä ja pinna muutenkin kireällä, kun pienellä miehellä on taas joku Kausi, jolloin mikään ei kelpaa ja päätyö on saada äidille mahdollisimman paljon harmaita hiuksia aikaiseksi mahdollisimman lyhyessä ajassa :-(. Ilmeisesti pukkaa taas hampaita tai harmittaa muuten elämänmeno. Kutomiset on jääneet vähille, kun illat menevät nukuttaessa poikaa :-/. Ja koirakin jatkaa karvanheittämistä ja pitäisi imuroida joka päivä, parasta olis jopa 2 kertaa päivässä :-(. Olisko kukaan koiran tarpeessa?!?

Taidan hakea kupin kuumaa teetä ja painun sohvalle kutomaan, jospa elämä sitten taas näyttäisi paremmalta. Aah, aurinko näyttäytyy monen päivän kylmyyden ja sateitten jälkeen! Kyllä tämä tästä taas kirkastuu :-).

3 kommenttia:

Kristel kirjoitti...

Branching out on tosi kiva! (Just aloitin toiseni.) Lisäksi siitä oli ruutupiirros, että oikeasti ei tartte kuin osata lukea ruutupiirroksen lyhenteet, ja muistaa sitten sen lisäksi neuloa molemmissa reunoissa pitsin ympärillä 3 silmukkaa ainaoikein. :) Alussa ja lopussa taisi mallin mukaan olla 5 kerrosta ainaoikeinneuletta, ellen ihan väärin muista.

Siinä on aika monta erilaista tapaa neuloa silmukoita yhteen, mutta kyllä se siitä. :) Mulle itselleni oli pitkään hämärää että miten niin on väliä miten vähentää neuleesta silmukoita, kunnes aloin hahmottaa tätä että ne kavennukset voi myös näyttää erilaisilta. ;)

KirsiÄr kirjoitti...

Tässä pikaohje:
sl-k2tog-psso: slip one stitch purlwise, knit the next two stitches together, pass the slipped stitch over
Eli nosta silmukka puikolle ikään kuin olisit tekemässä nurjan silmukan, neulo seuraavat 2 s oikein yhteen ja nosta neulomatta jätetty s näiden kahdesta silmukasta muodostuneen silmukan läpi

sl2-k1-p2sso: slip two stitches together knitwise (i.e., slip two stitches as if to knit them together), knit the next stitch, pass the two slipped stitches over
nosta kaksi silmukkaa puikolle ikään kuin olisit kutomassa ne oikein yhteen, mutta älä kudo silmukoita, siirrä ne vain oikeanpuoleiselle puikolle, kudo seuraava silmukka oikein, nosta neulomatta jätetyt 2 silmukkaa tämän silmukan yli

ssk eli slip, slip, knit - nosta kaksi silmukkaa erikseen oikealle puikolle ikään kuin olisit kutomassa oikeita silmukoita, kudo 1 s oikein, vedä silmukka kahden kutomatta jätetyn silmukan läpi

Onko Saksassa muuten itsepalvelukirppiksiä vai ihan perinteisiä myyntipöytäkirppareita?

Stricker kirjoitti...

Kristel: joo se ruutupiirros oli hyvä ja aion sitä käyttää ja eiköhän sen kuvion äkkiä opi, Fifissä ainakin kävi niin.

Kirsiär: no nyt mä tajusin, se oli just tuo eka kohta, mitä mä tahkoin ja ajattelin, että sehän olis muka ihan samanlainen kuin tavallinen yliveto, mutta olin siis ymmärtänyt väärin. Kiitos ja kumarrus!
Itsepalvelukirppiksiä en ole täällä nähnyt ja me käydäänkin kyllä yleensä ulkokirppiksillä ja niitä riittää :-). Paitsi jos ei lasketa joittenkin yhteisöjen tai ryhmien järjestämiä basaareita, joissa omat tavarat numeroidaan ja hintalaput mukaan ja ne maksetaan yhteen kassaan ja haetaan sitten rahat pois. Toki joissain tarhojen yms. kirppiksillä tulee käytyä lastentarvikkeitten takia, näissä on joskus noita basaareitakin, mutta muuten yleensä vain ulkona. Ulkokirppikset on aina parhaita löytöjen tekemiseen, kaikki sisällä tapahtuva on yleensä kalliimpaa ja jopa pääsymaksuja täytyy maksaa ja pöydätkin yleensä kalliimpia.