perjantaina, tammikuuta 20, 2006

I AM KOOL

Tänään saapuivat ne kauan odotetut Kool Aidit Jenkeistä ebayn kautta. Yhteensä 40 pussia 10 eri makua. En voinut itse valita makuja ja värejä, mutta toivoin mahdollisimman kattavaa valikoimaa.
 

Värit sekoitettuna kuppeihin. Pussia kohti 1/4 Cup vettä. Tosin joitakin värejä laimentelin vielä jonkin verran keittelyitten aikana ja toisia sekoittelin keskenään (mm. valkoiseksi jäänyttä lilan suuntaan).

Sitten vaan hommiin ja sekoittelemaan. Kaiken kaikkiaan operaatioon ja noin 550 gramman värjäämiseen meni reilu tunti ja hauskaa oli! Eikä haju minusta mikään kestämätön ollut, vaikka aika tököttiä jauhe tuntuu olevan. Mikrolla homma hoituu nopeasti ja suurempia sotkematta. Käytin mahdollisimman vähän vettä, esiliotin langat ja painelin ne reilusti kuivaksi. Asettelin langat vyyhdillä haluamiini asentoihin ja aloin ruiskuttelemaan. Kääntelin ruiskuttelun aikana lankoja reilusti. Halusin jättää tarkoituksella valkoisia läiskiä lankoihin, koska ainakin näin kokemattomana tuntuu, että läiskät ovat mukavampia kuin värien sekoittuminen toisiinsa värien kohtaamispaikassa. Vettä oli koko ajan niin vähän, että langat eivät jääneet lillumaan astiassa. Posted by Picasa

2 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

vautsi vau! Tää on kyllä hauska juttu tämä värjäys. Ja aattele, suomennetusta Stitch n´Bitchistä jätettiin kool aidilla värjätyn villapaidan ohje kokonaan pois, kun "joka raja pitää sentään olla" :D Ja nyt joka blogissa värjäillään..

Stricker kirjoitti...

Joo, on kivaa puuhaa, kun saa sotke ja sählätä :-). No voihan pöllö, just tällaset uudet hommathan ne on kivoja niissä kirjoissa, kun saa uusia ideoita jne. :-(