maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Lahjuksia

Taas minua lahjottiin ja tällä kertaa ihan yllätyksenä, tosin aihe kyllä oli, kun lähdin eilen kulkemaan lähemmäs 4-kymppiä vaikka aiemmin oli 3-kymppiä vielä lähempänä :-). Sain suomennetun Stitch´n Bitchin ja se olikin mielenkiintoinen tuttavuus. Toivoin sitä tai Sukkasillaan-kirjaa joululahjaksi, joista Sukkasillaan löytyi jo paketista. Suvun naiset muuten lupasivat alkaa kerätä minulle ihkaomaa käsityökirjastoa :-). Sain minä muuten muitakin lahjoja, koruja, lahjakortteja yms., kutta keskitytään nyt siihen mieluisampaan lahjaan.

Minä en ollut nähnyt S´nB -kirjaa vielä livenä ja kuviakin aika vähän. Jotenkin tuntui, että pakko se oli saada, koska koko maailma siitä puhui ja sitä kehui, mutta toisaalta ne muutamat kuvat nähtyäni arvelin, etten kuitenkaan tekisi kirjasta mitään, koska työt olivat minulle liian moderneja muotihömpäkkeitä. Totesin kuitenkin ilokseni, että sekä neuvoista, ideoista että ohjeista on kaikista minullekin hyötyä ja iloa. Ainoa hieman negatiivinen asia on se, että koska kirja on "mustavalkoinen", oikeammin punavalkoinen ja värikuvat keskellä, ovat sivut aika tylsiä ja kuvia joutuu etsimään. Ja kirjasta tuli minulle aivan elävästi mieleen kouluaikaiset käsityökirjat, olisiko niissä ollut jopa sitä punavalkoisuuttakin käytetty. Mikä ihan oikeasti ärsytti tekstisivujen kuvissa, oli musta vanha kynsilakka, jota oli vain keskellä kynttä jäljellä (kynnet ovat joko lakatut tai vanhat lakat pois, välimuotoa ei saa olla T.Nimim. joka rakastaa lakattuja pitkiä aitoja kynsiä, mutta ei ole itse kerinnyt lakkaamaan omiaan pariin vuoteen) :-). Efekti voi olla haluttu, mutta mulle tuli vähän plääh-fiilis. Mutta niinkuin sanoi, oli tämä vain optista asiaa ja pilkunviilausta ja sisältö on ihan kiva.

Novitan lankavaihtoehdot olivat minulle mieluisia, vaikka kuvat olivatkin alkuperäisiä, koska neulon tuskin koskaan alkuperäislangasta ja kalliita ulkomaisia merkkilankoja en harrasta ollenkaan (sukkalankoja mercedeksiä ja bmw:itä lukuunottamatta :-) ) ja inhoan syvästi vaihtoehtolankoja käyttäessäni sitä tiheyksien laskemista ja silmukkamäärien muuttamista. Toivon mukaan tiheydet ja lankavaihtoehdot täsmäävät ainakin suunnilleen!

Ja suureksi yllätyksekseni totesin jo tehneeni täysin tietämättäni yhden S´nB-neuleen! Nimittäin täältä löytyy Ilotulitushuivin pikkusisko!

Valmistuneita töitä on kauluri pojalle, josta tosin on vielä päättely otettava auki ja tehtävä löysemmäksi ja kaksi paritonta sukkaa iiiiiiihanasta Opalin testilankakartiosta. Kuvio ja väritys ovat täysin minun mieleeni ja superpitkä kuvio on tosi ihana. Yhteen sukkaan, koko 39 menee, vajaat puolitoista mallikertaa. Näistä kaikista seuraa kuvia varmaankin vasta sitten, kun sukat ovat saaneet parit eli ehkä loppuviikosta.

Totesin muuten juuri tilastoja lukiessani, että olen saanut viime aikoina hurjasti uusia tilaajia! Hienoa, tervehdys kaikille uusille tilaajille. Toisaalta tässä alkaa tulla kohta pieniä paineita, kun päivityksiä tulee harvoin ja osa on ilman kuvia ... ja ne otetutkin kuvat 5-vuotiaan ottotasolla :-). No ei vaineskaan, en minä tätä hommaa tee kovin vakavasti eikä näillä aikavaroilla sitä voikkaan, mutta kivaa, kun blogia luetaan.

Meillä muuten alkaa olla taas ilmassa häivähdyksiä suurista muutoksien tuulista ... tosin kaikki on vielä täysin hyshys ja alkutekijöissään. Mutta jo pelkkä aloitteen tekeminenkin ja päätös haluta muutosta tekee hyvää, vaikka stressiäkin on tulossa enemmän kuin tarpeeksi, jos kaikki toiveet toteutuvat. Niinkuin jo aikaisemminkin arvelin, ilman tietoa tämänhetkisistä suunnitemista, tästä vuodesta taitaa tulla hyvä vuosi!

5 kommenttia:

pirre kirjoitti...

hei isot onnittelut, kun en tajunnut viestissäni onnitella! (olen nykyään kuulemma aivan aivoton...huom nykyään...tilanteen pitäisi korjaantua kuukausien kuluessa ;o) )!!!

JaanaV kirjoitti...

Onnea!

mursuliina kirjoitti...

paljon onnea! olit käynyt blogissani kommenteeraamassa, että teit lukunutun antamillani vinkeillä. piti heti tulla katsomaan, josko oot laittanut siitä kuvaa. ja olihan siellä kuva. kiva kiva :)

mattmartinez0301 kirjoitti...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

http://www.juicyfruiter.blogspot.com

Stricker kirjoitti...

Kiitos onnitteluista kaikille!