torstaina, tammikuuta 05, 2006

Tilastoja vuodesta 2005 ja aikeita

Täytyyhän minunkin nyt sitten laittaa yhteen paikkaan tiedot viime vuonna neulotuista ja virkatuista käsitöistä. Yhteensä niitä tuli 72 kpl ja lankaa kului 10332g. Sukkapareja tein 24kpl. Lahjoiksi taisi mennä 30 neulomusta, jos tilastoja luin oikein. Ja muuten tein suuren osan itselleni, joitakin töitä tietenkin miehelle ja pojalle, mutta enimmäkseen teen itselleni ja aion jatkaakin samaa tyyliä.
-huiveja 12kpl
-liivejä tai slipoverejä 3kpl
-ponchoja 2kpl
-laukkuja 4kpl (kaikki huovutettuja)
-leluja tai muita esineitä 3kpl
-neulepuseroita tai -takkeja 4kpl
-toppeja 8kpl
-pipoja 5 kpl
-kynsikkäitä tai ranteenlämmittimiä 3 paria
-hartianlämmitin eli lukunuttu
-sukkia 24 paria
Listasta muuten puuttuu joitain töitä, koska niistä ei tule sitä lukua 72, joka on kahden tilaston mukaan oikea luku, mutta en jaksa alkaa tsekkaamaan neulontavihostani, mitä sieltä puuttuu.

Tälle vuodelle olisi suunnitelmissa kutoa varastoja mahdollisimman paljon ja ostaa vähemmän lankaa kuin viime vuonna. Langankulutustavoitteena on 12 kiloa eli kilo kuussa. Aion jatkaa viime vuonna aloittamaani kirjanpitoa ja merkkaamista kaikista töistäni, koska vihkosta on tosi hyvä tarkastaa vanhojen neulomusten tietoja. Yritän tehdä pienistä määristä lankoja vaikka huiveja tai jotain muuta pientä varastoon, koska niitä on niin vaikea saada muuten käytetyksi. Ajattelin alkaa kutomaan vähän varastoonkin, jotta ei aina ole sitten paniikkia, kun jollekin haluaa lahjoittaa jotain pientä. Pyöröpuikoille aion tehdä säilytystelineen ompelemalla.

Kädet reistaavat edelleenkin, joten yritän pitää huolta siitä, etten kudo suunnitelmista ja toiveista huolimatta kuitenkaan liikaa enkä istu tuntikausia koneella, koska kumpikaan harrastus ei ole käsille hyväksi.

Kutomisen vastapainoksi on pakko aloittaa uusi elämä kuntoilun ja ruokavalion suunnilla. Vaatteet kiristävät ja läskiä on kertynyt enemmän kuin laki sallii :-(. Koko viime vuosi meni sairastaessa, pieniä vammoja parannellessa ja laiskotellessa eikä pikapuoliin taas plakkariin tuleva uusi vuosikaan ainakaan paranna tilannetta. Nyt on viimeistään alettava pitämään itsestään huolta ja laitettava itsensä täysremontin alle. Olen jo aikoja sitten luvannut, että pojan mennessä tarhaan (tapahtuu luultavasti syksyllä), alan kuntoilemaan enemmän, ja se on hyvä aloittaa jo näin alkuvuodesta.

Viime vuosi oli tosi stressaava ja rankka ja toivonkin, että tästä tulisi parempi. Pojan koko viime vuoden kestänyt superuhmakin alkaa ehkä hiljalleen rauhoittumaan ja tilalle on tulossa pusutteleva ja halaileva pikkuhurmuri :-). Jotenkin on tunne, että tästä on tulossa hyvä vuosi!

Seuraavaksi luvassa kuvia valmistuneista töistä ja raporttia pukin tuomisista ja ehkä vähän avunpyyntöä Aino-langan malliksi.

Ei kommentteja: