tiistaina, tammikuuta 24, 2006

Vohveleita ja Blogger soikoon

Mitäs se Bloggeri taas tekee haamupäivityksiä pelkistä kommentoinneista? Hyi hyi!

Kävin muuten kaupassa, jossa oli lankaakin, mutta ostin sinne saamillani lahjakorteilla kiltisti miehelle neulepuseron työkäyttöön ja pojalle Duplo-junarataan sillan. Enkä kerääkään lankaa!

Olisin vailla hyväksi koettua vohvelireseptiä arkikäyttöön. Eli ei tarttis olla kermaa ja voita viittä kiloa eikä mitään valkuaisten vatkaamista vaahdoksi tai muuta outoa. Ihan vaan hyväksi koettua perusvohvelitaikinaa. Jos joltain sellaista löytyy, joko linkki kommentteihin tai postia sähköisesti sivusta löytyvään osoitteeseen. Danke!

Nyt on muuten sellainen viisi-kiloa-voita -vohvelitaikina turpoamassa ja kohta päästään nautiskelemaan, namskis!

5 kommenttia:

JaanaV kirjoitti...

Mulla on tämmöinen tavallinen ohje:
50g voita/margariinia
2 munaa
6-7 dl maitoa
4-5 dl vehnäj.
ripaus suolaa
munat+ maito+ jauhot+ sula marg.+suola

Itse käytän rasvatonta maitoa ja rasvaa laitan juoksevaa flooraa vähän sinne päin. tulee iha hyviä perusvohveleita. joskus lisään mukaan jotain jo taikinaan (kaneli), mutta saatan laittaa esim suikalekinkkua "raudalle" ja taikinaa päälle miin saa "suolaista"

Altocumulus kirjoitti...

http://perheklubi.net/index.php?s=a0aa978cbcad25560b4cae126fbfa2b5&showtopic=2413
Tässä keskustelussa muutamia ohjeita ja mukana myös sellainen missä on vichyä! Keventää hirmuisesti ja on hyvää. Mutta tuo jaanan laittama ohje on taatusti myöskin hyvä perusohje. Tein elämäni ekat vohvelit muutama viikko sitten nimittäin vastaavalla taikinalla mutta käytin 3 kertaa enempi rasvaa (ohjeen mukaan...) ja rasva suorastaa valui raudasta ulos! Huh...

Altocumulus kirjoitti...

Tuo linkki näkyy hassusti, mutta sen saa kyllä kopsattua kun vaan maalailee sitkeästi oikeaa laitaa myöten hiirellä. ;)

mursuliina kirjoitti...

kommentoisin tuohon alla olevaan lankakeräkuvaan: miten sait noin ihanat värit?!? tulee kauniita sukkia noista.

Stricker kirjoitti...

Kiitos vohveliohjeista jaanav ja altocumulus! Huomattavasti kevyempiä ovat kuin minun taikinani. Vissyä olenkin käyttänyt aina tettutaikinoissakin, jos sitä vaan sattuu olemaan.

Mursuliina: kiitos kehuista! Ihan vaan 10ml:n ruiskuilla ruiskuttelin. Ja tarkoituksella noita valkoisia plänttejä, ettei menis värit sekaisin. Lyhyeen vyyhtiin kaksi väriä ja pitkään 3 paitsi lyhyeen jämäkerään, johon laitoin kaikista väreistä jämät eli noin 5-7 väriä ihan miten sattuu. Kuivatuskuvasta aiemmasta postauksesta näkyy ehkä paremmin, miten värit on laitettu.