torstaina, tammikuuta 12, 2006

Syöte-apu-va

Kuulkaas viisaat tietokonenerot: miten saan blogilleni tehtyä RSS- tai Atom- tai mitä niitä nyt onkaan syötetiedot tehtyä? Mulla on kyllä jo Feedreader, jolla lueskelen monia blogeja, mutta en ole vielä keksinyt paikkaa, missä saan omalle blogille ne tiedot.

Ja perusuteliaana ihmisenä kiinnostaisi vieläkin se, mistä löydän niitä tietoja, millä hakusanoilla sivuille on löydetty? Sain joltain ystävälliseltä bloggaajalta aikanaan vinkin, että Sitemeterillä se onnistuu ja se mulla jo onkin, mutta en mä vaan sieltä mitään löydä ... olenko liian blondi sellaiseen vai mitä :-)?

Seuraavassa postauksessa sitten taas palataan ruotuun ja esitellään valmistuneita neulomuksia, sukkakavalkadia superihanasta langasta ainakin luvassa.

6 kommenttia:

Cairbre kirjoitti...

Bloggerin blogeilla on atom feed olemassa.
syötteen osoite on seuraava
http://xxx.blogspot.com/atom.xml

noin se muistaakseni toimi :)

Meeri kirjoitti...

No kyllä mulla ihan toimii automaattisesti feeddemonissa sinun blogi. Bloggerilla on tosiaan automaattinen feed.
Ja toi FD hakee automaattisesti rss-feedillisen osoitteen.

Stricker kirjoitti...

Kiitos cairbre ja johanna! Mä olen näissä syöteasioissa ja monissa muissakin kompuutteriasioissa ihan vihreä ja vasta hyvin vähän itseopiskellut, joten apu oli tarpeen.

mursuliina kirjoitti...

mie en ees tiedä, mikä on syöte....

Niina kirjoitti...

Hmm...mulla Sitemeter ainakin näyttää hakusanat kun katson kohdasta "by referrals". Tai no, ne näkyy siinä listassa sen hakukoneen perässä (esim. jos googlesta on tultu niin listassa lukee tyyliin www.google.fi/search ja kauheasti kuohnaa ja hakusanat seassa), tai sitten voi klikata sitä hakukoneesta tullutta numeroa ja saa hakusanat. Öh, toivottavasti tosta jotain ymmärsi :-)

Käsittääkseni maksullisessa versiossa ne saa kätevämmin.

Stricker kirjoitti...

Kiitoksia neuvoista Cairbre ja Johanna, nyt alkaa pelittämään :-)!

Mursuliina: tässä maallikon selitys syöteasiasta. Sen syötteen avulla voit lukea jollain ohjelmalla, esim. Feedreaderilla, blogeja. Näin on helppoa lukea päivitettyjä blogeja, jotka eivät ole listattuja millekkään blogilistoille.

Niina: no nyt löysin sen hakujutunkin, kiitos paljon!