maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Napit ja väliaikatietoja

Kuulkaas viisaat ihmiset, taas tuli tietokonepölvästille tenkkapoo: miten saan kopioitua itselleni napin jostain? Eikö olekkin viisas kysymys, kun yhden olen jo saanut tänne. Tuossa vaan oli jo valmis linkkaus eli ei tarttenut kuin kopsata, mutta sellaisia itse tehtäviä en ole vielä onnistunut saamaan näkyville.

Puuha Pete edistyy ja on vaiheessa kasaankurominen ja täyttö. Työkalut ovat kyllä vielä tekemättä, mutta niihin pitää keksiä ensin jotain täyttömateriaalia, jotta ne pysyvät tanakoina eikä mies ole kerinnyt vielä minulle moista etsiä. En valitettavasti kerkiä saamaan ukkoa valmiiksi ennen hamsterikuukautta, joten se taitaa jäädä kukaudeksi lepäämään, koska enhän voi siihen uhrata kallisarvoista kisa-aikaa :-). Sukka omavärjätyistä langoista on melkein valmis, mutta totesin siitä tulevan huomattavasti pienempään jalkaan sopivan kuin minun omaani, joten siitä meni vähän maku :-(. Sekin jää lepäämään kuukaudeksi ja saa vasta sitten parin.

4 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

hae ensin kuva alkup.paikasta, tallenna se koneellesi. julkaise kuva draftina ja nappaa htmlstä kuvan nimi esim. "http://photos1.blogger.com/img/126/2042/200/nappinen.jpg"

templatesta löydät blogger-napin koodin, vaihda siihen napin blogin osoite ja kuvan nimi ja kokeile toimiiko. vaikeaa selittää, blogger helpistä löytyy ehkä apua.

Tiina kirjoitti...

Haluatko sä tehdä oman napin vai käyttää jotain mikä jonkun sivulla on? Oma nappi pitää tehdä kuvankäsittelyohjelmalla, netissäkin joitain softia tähän on, mutta vähän heikkoja versioita.

Jos haluat saman napin kuin jonkun sivulla on, voit avata sivun source-koodin ja etsiä napin tekstin sieltä ja kopioida sen omaan blogiisi tai voit tehdä kuten ziina neuvoi.

Susanna kirjoitti...

Mä teen niin, että tallennan omalle koneelle, lataan sen sieltä kuten normaalistikin kuvat. Sitten "maalaan" sen kuvan, siis aktivoin (ctrl+a)ja teen siitä linkin, niinkuin se olisi tavallinen sana. Sitten sieltä html puolelta kopioin koko höskän, ja siirrän sen templateen omalle kohdalleen.

johnericks6667434052 kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.